Особливості стейків і переваги приготування страви вдома
Страви з м'яса любить більшість людей, причому популярністю м'ясні страви користуються у представників різних вікових груп — дітей і дорослих. До числа найбільш популярних в Україні страв можна на повній підставі віднести стейк. Чудовий смак і аромат великих смажених шматків яловичої або свинячої вирізки підкоряють найвибагливіших гурманів. Кулінарам подобається простота приготування страви, обов'язковою умовою вишуканого смаку якої є правильний вибір м'яса.
Чому краще готувати стейки вдома?
Стейки можна замовити в ресторані або приготувати вдома, в залежності від уподобань. Приготування стейків вдома дозволяє:
● обрати м'ясо на свій смак;
● обрати рецепт приготування;
● обрати рівень підсмажування (сире м'ясо, з кров'ю, среднесирое м'ясо з соком рожевого кольору, майже просмажене м'ясо, повністю прожарені шматки);
● заощадити на послугах ресторану.
Найбільш вагомим аргументом на користь самостійного приготування м'яса є можливість отримати блюдо з бажаним смаком. Для приготування стейків можна використовувати різні рецепти. Дуже цікаві і нескладні рецепти можна знайти, перейшовши за посиланням на сайт https://blog.metro.ua/ru/pokupaem/kak-prygotovyt-stejk-doma-sekrety-y-retsepty/, на сторінках якого представлено безліч цікавих способів приготування м'яса.
Особливості стейків
Спочатку для приготування цієї страви використовувалася виключно яловичина. Стейки зі свинини і риби з'явилися значно пізніше, ніж класичний Рибай, який прославився винятковою м'якістю, насиченим смаком і неперевершеним ароматом. Для приготування Рибай традиційно використовується бичаче м'ясо з жировим прошарком округлої форми.
М'ясо для яловичих стейків, краще з мармурової яловичини, розрізається впоперек волокон, що забезпечує рівномірне прожарювання. Жир під час приготування повинен обволікати м'ясо з усіх боків.
Свинячі стейки готують з шийної частини, вирізки або окосту. Готове м'ясо повинно бути червоно-рожевого кольору і однорідної структури. Для приготування в домашніх умовах це блюдо підходить ідеально. Смажать свинячі стейки на відкритому вогні (мангал) або на домашній сковороді.
Для того щоб стейк вийшов дійсно смачним, сире м'ясо повинно бути кімнатної температури. Довго смажити на слабкому вогні або томити м'ясо не слід, оскільки під час приготування може випаруватися сік, який утворюється всередині.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром