У Луцьку поліцейські знайшли пакет з гранатами та патронами

28 Травня 2019, 13:35
1478

У Луцьку у підвальному приміщенні одного із будинків правоохоронці знайшли поліетиленовий пакунок із п’ятьма гранатами та понад 350 патронами різноманітного калібру.

Про це повідомляють у прес-службі Головного управління Національної поліції у Волинській області.

У ході проведення оперативно-профілактичних заходів операції «Зброя та вибухівка» співробітники кримінальної поліції Луцького відділу поліції спільно із управлінням карного розшуку поліції області викрили в незаконному поводженні з боєприпасами 29-річного жителя Харківської області. Правоохоронці встановили, що зловмисник привіз і зберігав небезпечні предмети в підвальному приміщення одного із житлових будинків у Луцьку.

Під час огляду місця схованки поліцейські виявили пакунок із п’ятьма гранатами «РГД-5» та запалами до них, а також, зокрема, понад 240 патронів калібру 7,62 мм. та майже 50 патронів калібру 5.45 мм. 

На місце події прибули спеціалісти вибухотехнічного відділу поліції області. Вони належним чином вилучили небезпечну знахідку та транспортували її до спеціального місця зберігання. Боєприпаси направили на дослідження у Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичного центру МВС України. 

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

За фактом незаконного поводження з боєприпасами слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром