Через проблеми зі сміттям жителі селища Рокині погрожують перекрити дорогу

25 Жовтня 2016, 16:58
2034 Джерело: volynpost.com

Жителі селища міського типу Рокині, які виступають проти встановлення сміттєспалювальної печі на території Рокинівської селищної ради, погрожують перекриттям доріг та влаштуванням акцій протесту у випадку, якщо для ТзОВ «Центр переробки та утилізації відходів» остаточно погодять її будівництво.

Як пише «Конкурент», про це розповіла керівник ініціативної групи мешканців Тамара Кашуба під час круглого столу на тему «Проблеми зі сміттям: шляхи вирішення» у вівторок, 25 жовтня, у прес-залі Палацу культури Луцька.

«Люди виступили проти будівництва печі. Потім було запропоновано, так як ми йдемо в Європу, можливо, дати варіант місту збудувати такий завод, екологічно чистий, щоб наші мешканці не страждали. Нашої думки не дослухалися, і ми подали голові сільської ради (голові Рокинівської селищної ради Лесі Якушик) зібрані 250 підписів, щоб провести зустріч селян. Зустрічі не призначено досі. Нас ігнорують. Збори щодо нашого питання не проводяться», – наголосила Тамара Кашуба.

Зі слів Кашуби, під час зустрічі жителям селища розповіли, що в печі, яку хочуть будувати, спалюватимуть рештки тварин.

«Свиней із сибіркою, з чумою нам будуть везти, обходячи завод, тому що їм вигідно до нас везти. Бо за завод треба гроші великі, а ця пічка візьме менші кошти. Так ні! Треба тихесенько побудувати пічку, щоб наші люди тим всім дихали, а вони будуть грошики складати повз державну касу. Тому люди категорично проти цієї пічки», – зауважила вона.

Тамара Кашуба заявила, що місцеві жителі будуть виходити на дороги, перекривати їх, аби не допустити «бардака».

«Або вже поставте умови перед обласною владою та прем'єр-міністром, тому що ми вам не раби. Наші діти гинули на Майдані не для того, щоб ви нас через коліно кидали. Ми не будемо терпіти того беззаконня та знущання з наших дітей», – поскаржилася жінка.

Зазначимо, що у червні 2015 року до Рокинівської селищної ради звернулося ТзОВ «Луцьк-Еко» про погодження звернення ТзОВ «Центр переробки та утилізації відходів» щодо встановлення обладнання, призначеного для термічного знищення твердих побутових відходів на території нового полігону.

Рішенням сесії відповідну заяву підтримали і дозволили розміщення та монтаж вищевказаного обладнання. «Центр переробки та утилізації відходів» у визначені терміни не розпочав встановлювати піч, а у квітні 2016 року звернувся до Рокинівської селищної ради з проханням дозволити встановити сміттєспалювальну піч в іншому місці: на території орендованої ними земельної ділянки площею 6,1 гектара. Сесія підтримала рішення про тримання цього дозволу.

Переважна частина місцевої громади проти встановлення на їхній території сміттєспалювальної печі.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром