Всі протоколи, які нам відправляють, допрацьовуються, – начальник Патрульної поліції Луцька

25 Жовтня 2016, 16:15
2527

У судах Луцька скасували більше 19-ти постанов патрульної поліції щодо п'яних водіїв.

Про це розповів начальник управління Патрульної поліції Луцька Олександр Вовченко у інтерв'ю журналістам ВолиньPost. 

«Я нещодавно на нараду в обласній прокуратурі готував довідку за 8 місяців щодо кількості складених адмінматеріалів і кількості скасованих та повернутих на доопрацювання. Як тільки почала працювати патрульна поліція, ця кількість була більша. Було таке, що деякі патрульні боялися, трошки помилялися», – розповів начальних луцьких патрульних

Наразі ж, на думку Олександра Вовченка, ситуація з протоколами змінилась: 

«Зараз також є випадки, що помиляються. Але це не та концентрація, про яку заявляють ці, як ви кажете, політично зацікавлені люди. Або ті люди, яким взагалі не подобається, що патрульна поліція працює по такому механізму, тобто рівності між громадянами. Я можу навести конкретні цифри: із 12500 адмінматеріалів на доопрацювання судом повернено 195. Я б не сказав, що це такий високий показник, щоб казати «от в ДАІ такого не було...». Я не думаю, що в ДАІ таких показників не було. А всі протоколи, які нам відправляють, допрацьовуються». 

Проте є й інша сторона проблеми, коли постанови скасовують без будь-яких об’єктивних причин. Для прикладу Олександр Вовченко наводить статтю 22 КУпАП – «Можливість звільнення від адміністративної відповідальності при малозначності правопорушення». 

«От в мене питання: як можна для п'яного водія, який пройшов освідування та тест на «Драгері», щодо якого зібрані всі адмінматеріали, скасувати по 22-й статті відповідальність? Це як, «трохи п'яний»? Таких випадків у нас більше 19-ти вже», – розповів Олександр Вовченко. 

Ще однією стороною, яку слід враховувати у всій цій ситуації, є судді.

«Я не можу сказати, що це, як нам закидають, «тупість патрульних» чи «неосвіченість». Зараз патрульні доволі на високому рівні все складають. Але в нас є різні судді. Один суддя може більш упереджено ставитися до патрульного із різних причин: або навчити його, або просто йому не подобається патрульна поліція. А інший із розумінням ставиться», – підсумував Вовченко. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39