Луцьк, 11 вересня: ремонт на Соборності, безпека в інтернеті та будинок на місці туалету

11 Вересня 2015, 23:48
2383

Чим закінчився робочий тиждень, читайте у «Картині дня»

Проспект Соборності отримає нове дихання. На відрізку від  школи № 26 до РАЦСу виконується капітальний ремонт тротуарів. За словами майстра роботи працівники «Луцькавтодору» розпочали 2 тижні тому, а дата завершення робіт наразі невідома, адже це залежить від погодних умов. На проспекті розширюють тротуар та зривають старий асфальт. А на нещодавно відремонтованій частині проспекту вночі нанесли нову розмітку.    

Вуличне освітлення повернуть на 2 вулиці. Мешканці вулиць Офіцерська та Кольцова скаржаться на те, що протягом кількох місяців у них не працює вуличне освітлення. Анатолій Грабовський, Головний інженер «Луцьксвітло», причиною поломки були дерева, котрі впали та порвали лінію електропередач. Проте зараз над вирішенням цієї проблеми вже працюють, заспокоїв Анатолій Грабовський.

5-поверхівка замість громадської вбиральні. На місці туалетів у центрі міста пропонують збудувати багатоповерховий будинок. Таку ідею озвучили на засіданні робочої групи громадськості та краєзнавців спільно з постійною комісією міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму з питань збереження та розвитку історичного середовища міста Луцька. План облаштування центральної частини міста передбачає також побудову 4-поверхової споруди на території кафедрального собору Святої Трійці, підземний перехід та вантажний ліфт неподалік памятника Лесі Українці на Театральній площі.

Czy mówisz po polsku? З 11 вересня розпочато прийом охочих на курси польської мови. Ідею курсу запропонували самі лучани, котрі хочуть опанувати мову нашого західного сусіда. Курс розрахований на 3 тижні та має практичний характер. В ході вивчення мови учасники зможуть здобути чи покращити навички в читанні, письмі та спілкування польською.

Школярі знатимуть, як захищати дані в інтернеті. Щомісяця для різних вікових груп проводитимуть тренінги з безпеки у мережі. Новий проект передбачає навчити підлітків убезпечити свою особисту інформацію у всесвітній мережі, а осіб старшого віку – відкрити для себе її можливості. Крім того акцент буде зроблено на популяризації інтернету, як засобу пошуку інформації, будуванню професійної кар’єри та реалізації здібностей.

 

 

Коментарі
13 Вересня 2015, 02:18
Дійсно, треба будувати! А то непорядок - просто в центрі міста стільки місця пустого!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024