До кінця року Луцьк хочуть забезпечити контейнерами для роздільного збору сміття

26 Травня 2019, 14:31
контейнери для роздільного збору сміття 2295
контейнери для роздільного збору сміття

У Луцьку є 450 майданчиків для твердих побутових відходів. Не вистачає ще близько двох сотень контейнерів для роздільного збору сміття.

Про це у четвертому випуску інтерактивного проекту «Звіти_наживо» на телеканалі UAВолинь від команд UA:Суспільне мовлення та Громадського руху ЧЕСНО зазначив директор Департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась, – пише ІА Конкурент.

«До кінця року, сподіваюся, ми повністю охопимо Луцьк. Мається на увазі, що відбудеться укрупнення майданчиків», – зазначив керівник департаменту.

Протягом трьох тижнів відбудеться інформування, у який контейнер кидати сміття: мокре чи сухе. Водночас він додав, що комунальники надалі для цих контейнерів розроблять графіки для збору різного виду сміття сміттєвозом. Щодо збору пет-пляшок, то місто повністю забезпечене.

Щодо приватного сектора, то тут планують йти за принципом «жовтого мішка», який практикують у Німеччині. Місто закупило 10 тисяч пакетів, які будуть роздані населенню з приватного сектору. У цей пакет в ідеалі мають збирати суху фракцію.

Читайте також: На звалищі поблизу Луцька – витік небезпечної хімічної речовини

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром