Юристи Української Гельсінської спілки виграли справу проти КП «Луцькспецкомунтранс»

25 Жовтня 2016, 10:29
1681 Джерело: volynnews.com

До Громадської приймальні УГСПЛ звернулася жінка із проханням допомогти у справі проти комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс», яке хоче зобов’язати її платити за нібито замовлені послуги.

Справа проти лучанки тривала ще з 2012 року. Саме тоді суд зобов’язав жінку та ще двох її співмешканців сплатити комунальному підприємству заборгованість у понад тисячу гривень за вивіз відходів та відшкодувати усі судові витрати. Жінка дізналася, що проти неї порушили провадження лише після того, коли від її заробітної платні почали відраховувати кошти за нібито надані послуги.

Лучанка заявляла, що не є власницею житлового будинку, не проживає в ньому довгий час і жодних документів із підприємством не підписувала, тому відмовляється платити за ненадані послуги.

Юристи Громадської приймальні підготували для жінки позовну заяву до Луцького міськрайонного суду. 17 жовтня 2016 року отримали ухвалу, згідно якої суд скасував попереднє рішення від 2012 року і задовольнив позов лучанки. Крім того, суд скасував рішення щодо її співмешканців.

Довідка: Громадські приймальні безоплатної юридичної допомоги Української Гельсінської спілки з прав людини діють майже по всій території України. У січні 2016 року така приймальня запрацювала в Луцьку.

Основний напрямок роботи – захист прав людини та основних свобод у відносинах з органами державної влади та місцевого самоврядування. Категорія громадян, котрі мають першочергове право на отримання консультацій юриста – особи, що опинилися у складних життєвих ситуаціях, у тому числі переселенці та військові АТО.

Окрім надання юридичної допомоги, Громадська приймальня проводить різноманітні просвітницькі заходи й документує порушення прав людини. Всі послуги приймальні надаються на безоплатній основі.

Для того, щоб записатися на консультацію до юриста, можна зателефонувати або відвідати приймальню особисто в робочі дні (понеділок – п’ятницю, з 10:00 до 17:00). Контакти юридичної приймальні в Луцьку: вулиця Бойка, 1, кабінет 101, телефон: +38 (066) 737-5003, e-mail: [email protected].

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром