З 1 листопада лучанам будуть видавати пластикові паспорти

25 Жовтня 2016, 09:22
2100 Джерело: 112.ua

У центрі надання адміністративних послуг сподіваються, що з наступного місяця зможуть видавати паспорти громадянина України у формі картки.

Про це у вівторок, 25 жовтня, на оперативній нараді луцького міського голови розповіла директор Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп’як.

Вона зазначила, що з 1 жовтня набрав чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України». Він продовжує впроваджувати паспорти для громадян України у формі картки.

Закон передбачає, що відтепер пластикові паспорти будуть видавати громадянам, які досягли 14 років. При досягненні 18-річного віку документ доведеться замінити. Перший паспорт видаватиметься безкоштовно, решта – на платній основі.

За попередніми розрахунками вартість паспорта становитиме 140 гривень, якщо виготовлення документу триватиме 30 днів. Аби виготовити паспорт за 10 днів, платити доведеться дещо більше.

Звичайні паспорти-книжечки громадяни можуть використовувати і надалі, їх термін використання необмежений. Проте, при досягнення 25-ти та 45-річчя паспорт буде обмінюватися на пластиковий. Окрім того, якщо старий паспорт був пошкоджений чи втрачений, то він також буде замінений на картку.

Лариса Карп’як зауважила – в ЦНАПі сподіваються, що з 1 листопада вони отримають усі необхідні дозволи та умови, аби розпочати виготовлення пластикових паспортів для громадян.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром