«Ми й не проти... і не «за»,– депутати про створення Центру патріотичного виховання

24 Жовтня 2016, 12:45
1781

Депутати переконані, що національно-патріотичному вихованню молоді потрібно приділяти більше уваги, проте не впевнені, що для цієї мети варто створювати цілий комунальний заклад.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму у понеділок, 24 жовтня.

Громадський активіст Михайло Шелеп представив проект рішення про створення комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді».

Нагадаємо, представники «Народного контролю» вважають, що патріотичне виховання дітей Луцька має координувати окремий комунальний заклад.

Михайло Шелеп розповів, що не можна говорити про адекватну відповідь на іноземний вплив, якщо немає належного патріотичного виховання дітей та молоді. На його думку, робота освітніх закладів у цьому напрямку є недостатньою. Крім того, немає координації між владою та громадськими організаціями.

«14 жовтня на День захисника України проходило багато заходів, але частина з них не була відзначена розпорядженням міського голови», – нагадав активіст.

Депутати також переконані, що проблема існує, проте сумніваються, що депутатський корпус підтримає створення нового комунального закладу. Відтак депутат Андрій Авраменко зауважив, що, можливо, не варто говорити про цілий заклад, а створити ще одну ставку при відділі у справах сім’ї та молоді, аби окремий працівник координував співпрацю ГО, освітніх закладів та влади.

«Виходить, що заклади просять додаткові ставки і депутати їх не підтримують. Може простіше дати одну ставку людині, яка б цілеспрямовано працювала. Ми й не проти… і не «за». Ми розуміємо, що для цього потрібен час», – зазначив депутат.

У підсумку, проект рішення з трьох членів комісії підтримав лише один депутат, двоє утрималися від голосування. Подальшу ж долю комунального закладу вирішуватимуть на пленарному засіданні сесії міськради.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром