Проїзд в маршрутках Луцька подорожчає до 6 гривень

23 Травня 2019, 10:38
4650

У Луцьку проїзд у автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху, подорожчав до 6 гривень.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет міської ради 23 травня.

Під час засідання члени виконкому нагадали, що 15 травня скоротили кількість зупинок громадського транспорту в місті на 83 штуки, і запитали, чи врахували це під час формування нової ціни на проїзд. Натомість виконувач повноважень директора департаменту економіки Луцької міської ради Костянтин Патрикеєв зауважив, що маршрути часто змінюються і невідомо, чи суттєво вплине на тариф нова кількість зупинок.

Депутат міськради Алла Надточій у своєму виступі зауважила, що підняття цін на проїзд необгрунтоване та закликала зберегти принаймні для дітей вартість проїзду в 2 гривні.

На це Патрикеєв відповів, що це збереження може вплинути на ціну проїзду для дорослих. Також пояснив, що оновлення рухомого складу підприємств-перевізників — неможливе без нового тарифу. А міська рада паралельно буде проводити оптимізацію витрат та маршрутної мережі.

Також депутат Павло Данильчук попрохав назвати розрахунки пасажиропотоку та запитав, чи передали ці дані Антимонопольному комітету. У міській раді заявили, що комітет вважає це питання поза межами своєї компетенції. Натомість Данильчук додав, що дані повинна погоджувати Держспоживслужба. Патрикеєв відповів, що служба у листі повідомила, що немає це робити.

Данильчук попрохав копії усіх листів передати йому.

Сергій Дьомін з підприємства «АТП-10701» каже, що підприємці готові до компромісу, який може стати тариф обсягом 6 гривень. Також додав, що перевізники не могли забезпечити підвищення якості перевезень, бо пальне менш ніж за півроку подорожчало з 24 до 30 гривень, хоча саме перша ціна була закладена в тарифі 5 гривень.

Також зауважив: заробітна плата водія впливає на тариф, а шофери за 7-9 тисяч гривень не хочуть працювати, і навіть з новим тарифом навряд вдасться суттєво збільшити їхню зарплату, не кажучи про розвиток сфери послуг. 

Опісля слово ще раз взяв Данильчук та нагадав, що міська рада вчергове проігнорувала проведення громадських слухань щодо цього питання. Натомість в робочий час посеред будня провели громадські обговорення, під час яких не затвердили жодного рішення.

«Черговий раз ми говоримо про те, що є сумніви щодо того, чи обгрунтований тариф... На жаль, нема електронного квитка, який би показав реальний пасажиропотік... Є маршурти неприбуткові, де є можливість змінити тариф, а є суперприбуткові маршрути, де перевізники-монополісти отримують великі прибутки.... Але всі розуміють, що новий тариф не привезде до суттєвих змін у галузі.... Тому прохання не голосувати за даний проект рішення», — висловився він та додав, що потрібно шукати інший вихід з ситуції, адже з року в рік проїзд дорожчає на гривню, але серйозних зсувів у перевезенні пасажирів у Луцьку нема.

Зрештою, під час голосування 7 членів виконкому підтримали подорожчання проїзду до 6 гривень.

Нагадаємо, подорожчання проїзду до 6 гривень ініціювали перевізники у квітні. У травні процедура пройшла етап громадських обговорень, під час яких підприємці назвали три причини, що спонукають до підвищення ціни.

Читайте також: Проїзд у луцьких тролейбусах може подорожчати

Коментарі
23 Травня 2019, 13:49
Цк компроміс.9грн це не компроміс?як інші міста живуть,як методика розрахунку,яка в світі існує років пятдесят
23 Травня 2019, 14:00
А що отримає пасажир за додаткову гривню? - Лише зменшення кількості зупинок? Нас обслуговують часто переповнені автобуси, куплені ще три подорожчання тому!<br/>Я не заперечую необхідності подорожчання проїзду, але кожне подорожчання повинно супроводжуватись покращенням якості перевезень, які б пасажир реально відчував. Депутати зобов'язані наполягати, щоб перевізники, вимагаючи підвищення проїзду, вживали конкретних заходів для зручності пасажирів!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром