У Луцьку кличуть дивитися кіно польською мовою

23 Травня 2019, 09:25
2369

Уже втретє лучати матимуть нагоду переглянути фільм польською мовою в рамках проекту «Дискусійний кіноклуб в Луцьку». Для показу обрали стрічку
«Найкращий» («Najlepszy»).

Захід відбудеться 27 травня, о 18:30, в кінотеатрі «Multiplex» (РЦ «Промінь», просп. Президента Грушевського, 2).

Щоб потрапити на захід потрібно зареєструватися за посиланням: https://bit.ly/2YrlGYv.

«Найкращий» – фільм, знятий в 2017 році польським режисером Лукашем Палковським. Головний герой фільму – спортсмен, яким вже захоплюється увесь світ. Це надзвичайна історія, сповнена зусиль, падінь і незбагненної сили, на яку режисера надихнуло життя Єжи Гурського. Спортсмен встановив рекорд на чемпіонаті світу з тріатлону, здобувши титул чемпіона на дистанції Double Ironman.

Захід розпочнеться зі вступної лекції представника Центру кінокультури «Zorza» (Холм, Польща) Пьотра Стемальщука. Після перегляду відбудеться обговорення фільму, під час якого кожен зможе поділитися враженнями від побаченого.

Нагадуємо, що показ відбувається польською мовою з використанням субтитрів українською.

Довідково:

Проект «Дискусійний кіноклуб в Луцьку» впроваджується за аналогією до дискусійних кіноклубів, які з 1956 року діють в Польщі. Формат події передбачає 3 складові: коротка лекція від кінокритика, представника знімальної групи про режисера і процес та контекст створення стрічки, перегляд картини польською мовою з використанням субтитрів українською, дискусія.

Реалізує проект Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку. Як організатори Дискусійного кіноклубу в Луцьку та волонтери до проекту долучені студенти-полоністи Факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки.

Читайте також: У Луцьку зібралась рекордна кількість велолюбителів


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром