Політолог назвав Покровського потенційним переможцем на виборах до Верховної ради

23 Травня 2019, 19:07
Андрій Покровський 2236
Андрій Покровський

Основними претендентами на крісло народного депутата України від Луцька можуть стати співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ", депутат міськради Андрій Покровський та радник міського голови, укропівець Ігор Поліщук.

Про це 23 травня у Facebook написав політолог Антон Бугайчук.

Публікуємо його допис без змін і правок у повному обсязі:

 

Ці вибори стали відносно несподіваними, бо ще на початку 2019-го далеко не всі розуміли, що Зеленський стане президентом і захоче раніше розпускати Раду. Тому за планом більшість штабів планували розгортати виборчу кампанію ближче до осені, а почали лише після обрання Зе. Але все це поки не дуже впливає на Луцьк, бо в нашому місті поки, як кажуть, "на манєже всьо тє же". Вже традиційне протистояння двох умовних "кланів", яке розпочалося ще за життя Ігоря Єремеєва, поступово еволюціонує.

На "зеленому" кутку нашого рингу умовна команда Ігоря Палиці, який не дуже гучно повернувся на Волинь напередодні інавгурації Зе. Чи об'єднається волинський УКРОП із умовною волинською "Слугою народу", я не знаю, бо не дуже цікавлюсь кулуарщиною зараз. Хоча це цілком можливо, зважаючи на збереження мажоритарки (а в "Слуги" поки нема списку мажоритарників) і лояльності самого Зеленського, який призначив головою АП недолюстрованого Богдана.

Різні добрі люди кажуть, що Палиці по Луцьку балотуватися в раду хоче (або мусить) Ігор Поліщук. Йому і зараз непогано в статусі радника міського голови без зайвих обов'язків та із солідними преміями, але кожна людина хоче розвиватися. Та і укропівцям такий кандидат вигідний, адже модель відносно яскравого, але не дуже впливового і дуже керованого політика вже успішно випробували із Іриною Констанкевич.

Поліщук вже достатньо довго "торгував обличчям" від імені Луцької міськради на телеекранах та в соцмережах, тому на нього можна легко натягнути всі ті успішні кейси, які втілювала (чи імітувала, якщо ви так думаєте) укропівська влада в місті. "Молодий прогресивний господарник" - ну норм. В принципі він має відносно нормальну впізнаваність в місті і готовий до мандату нардепа - теж не надто обтяженого обов'язками і бюрократією.

В мінус Поліщуку може зіграти те, що досягнення його команди в принципі можуть розбити і розбивають опоненти. Умовні Тарас Яковлев чи Денис П'ятигорець вам можуть на пальцях на пояснити, що насправді "тимчасова влада" нічого корисного в місті не зробила і тільки "розкрадала" спадщину Миколи Романюка.

А головний публічний опонент Андрій Покровський регулярно так і робить, і протиставляє свій "конструктив" тому "деструктиву", який провадять укропівці.

Тому Андрій Покровський із ГР "Свідомі" може якраз другим головним претендентом на мандат нардепа від Луцька. Вони вже кілька років гнуть свою лінію у Луцьку та поступово збільшують масштаби громадсько-політичної активності. А з 2018 року почалася активна співпраця "Свідомих" із Волинською ОДА та командою Порошенка. Про це ми з вами знаємо завдяки ̶н̶е̶а̶д̶е̶к̶в̶а̶т̶н̶и̶м̶ сумлінним журналістам "Аверсу" та регулярним участям "Свідомих" в програмах на "Прямому", ZIKу та інших телеканалах, лояльних до команди Порошенка.

В якій формі можуть "порохоботи" підтримати Покровського - не дуже суттєво. Це може бути балотування, підтримка "самовисуванця", гроші, медіа, ще щось. Коротше, грати в піддавки українські політики вміють. Так, наприклад, у 2014-у "Континіум" бустанув Ігоря Лапіна на зло Палиці. Для Покровського це був би логічний крок, адже він багато вкладає у збільшення впізнаваності у Луцьку, проте ймовірно не має достатньо часу для того, аби претендувати на крісло міського голови - людини значно більш прив'язаної до бюрократії і рутини, ніж нардеп. Плюс я не здивуюся, якщо хтось із "Свідомих" піде в Раду по списку, хай навіть не в прохідній частині. Кандидат/ка в депутати - звучить солідно і хороший стартовий майданчик

В мінус Покровському можливий брак фінансових ресурсів, прив'язки до "грального бізнесу", про які говорять опоненти, і відсутність підтримки достатньо рейтингової партії. Ну і інші можуть бути мінуси його рейтингу та бізнесу з боку команди Палиці, яка впевненіше почуває себе в державі із преЗЕдентом.

24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром