Театральний майдан: планують звести 5-поверхівку над туалетом

11 Вересня 2015, 16:15
2551

Громадська вбиральня може перетворитися на п’ятиповерхівку, а біля пам’ятника Лесі Українки хочуть облаштувати вантажний ліфт.

Три забудовники в центрі Луцька запланували роботи, які можуть змінити вигляд самого міста. По це стало відомо під час засідання робочої групи громадськості та краєзнавців спільно з постійною комісією міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму з питань збереження та розвитку історичного середовища міста Луцька сьогодні, 11 вересня, повідомляють Волинські новини.

На одне із засідань міськвиконкому можуть винести детальний план території кварталу в межах вулиць Паркової, Богдана Хмельницького, Словацького, Винниченка, Градного Узвозу, проспекту Волі, Театрального майдану у Луцьку. Це відбудеться за умови погодження цього документа з відділом охорони культурної спадщини міськради, оскільки процедура громадського обговорення проведена, повідомив головний художник міста Ярослав Матвіїв.

Нагадаємо, в центрі міста запланували будівництво трьох об’єктів: ринок з підземним переходом, реконструкція вбиральні і розбудова консисторії на території монастиря бернардинів (кафедральний собор Святої Трійці). На громадське обговорення було винесено Детальний план території цього кварталу, аби узгодити всі деталі.

Зі слів Ярослава Матвіїва, до управління архітектури під час цієї процедури, не надійшло жодного зауваження. Тепер залишилося погодити ПДП в органі охорони культурної спадщини, і тоді його виноситимуть на затвердження виконкому.

Ярослав Матвіїв розповів, що згідно з цим планом, на території монастиря бернардинів планується звести 4-поверхову споруду, а над вбиральнею, розміщеною за облмуздрамтеатром, - 5-поверхівку.

Крім того, будівництво підземного переходу передбачає на Театральному майдані, поруч з пам’ятником Лесі Українці та облмуздрамтеатром, облаштування вантажного ліфта, до якого з часом під’їжджатимуть вантажні автомобілі.

Такі новини обурили луцьких краєзнавців. Тож вони попросили надати їм згаданий детальний план території для експертної оцінки.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром