Зеленський фактично взяв всю повноту влади на себе, — луцький політолог

22 Травня 2019, 11:29
Михайло Наход 1669
Михайло Наход

Президент Володимир Зеленський поклав відповідальність на усіх українців за подальшу долю держави, але при цьому оголосив про розпуск парламенту та закликав до відставки уряд, ставши єдиним легітимним інститутом влади на певний час.

Про це розповів співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ», політолог Михайло Наход в ток-шоу «Прямий ефір» з Миколою Вереснем на телеканалі «Прямий», — пише ІА Конкурент.

Зі слів Михайла Находа, новообраний президент Володимир Зеленський фактично взяв всю повноту влади на себе.

"Сьогодні (20 травня 2019 р., – К.) відбулася інавгурація, сьогодні він оголосив про бажання розпустити парламент, сьогодні він у своєрідний спосіб натис на Кабінет Міністрів, щоб вони подали у відставку, і фактично він отримав повну відповідальність за те, що має відбуватися в країні. Але одночасно він спробував цю відповідальність перекласти на всіх громадян, заявивши, що всі президенти, всі голосували. В цьому парадокс", – зазначив політолог.

Наразі, вважає Михайло Наход, в Україні є один законно обраний президент, а всі інші органи влади "підвішені". Тому для забезпечення стійкості країни необхідно збавити оберти, щоб країна не поринула у безвладний вакуум.

"Можливо, є сенс зробити крок назад, щоб чи парламент розглянув відставку Кабінету Міністрів, чи Кабінет Міністрів продовжив працювати до проведення наступних виборів. І тоді країна збереже свою стійкість принаймні", – вважає експерт.

Читайте також: Луцький політолог пояснив, чому Верховна Рада погодилася на дострокові вибори

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром