Луцький політолог пояснив, чому Верховна Рада погодилася на дострокові вибори

22 Травня 2019, 08:05
Михайло Наход 3063
Михайло Наход

Рішення президента Володимира Зеленського щодо розпуску Верховної Ради було політичним. І вже сьогодні зрозуміло, що депутати готові йти на перевибори.

Про це в ефірі ток-шоу "Прямий ефір" з Миколою Вереснем на телеканал "Прямий" розповів співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ", політолог Михайло Наход, — пише ІА Конкурент.

Зі слів Михайла Находа, лідери парламентських партій практично погодились на розпуск Верховної Ради під тиском 73% підтримки Зеленського, щоб не розчаровувати суспільні маси.

"На них давив тиск підтримки пана Зеленського, цих 73 відсотки. Вони не змогли нічого сказати проти, хоча є сумніви щодо легітимності розпуску", – зазначив політолог.

Проте вже зрозуміло, що депутати згідні йти на перевибори і навряд будуть оскаржувати указ про розпуск парламенту.

Окрім того, відповідно до соціологічних опитувань, рівень довіри до будь-якої владної інституції в Україні є низьким. А рівень довіри до парламенту, зауважив Михайло Наход, мабуть, є найнижчим – 8-10 %. 

"Чомусь складається враження, що президент хоче звалити всі прорахунки у державній політиці на парламент, а парламент – на президента. І це неправильно. Таким чином політичні інституції понижують рівень довіри один до одного, і в суспільстві формується думка, що всі погані, всіх треба міняти. І ми доходимо до того, що український виборець згідний міняти владу щороку", – пояснив він. 

Політолог також додав, що, якщо говорити про оновлення парламенту, то потрібно і нові підходи застосовувати, аби більше нових облич потрапили до нього. 

"А не лишити той закон, який є, і сподіватися, що парламент сам оновиться. Такого не буде на 100%", – резюмував він.

Читайте також: Волинський політолог розповів, чию кандидатуру нав'язують на посаду голови Адміністрації Президента і хто за цим стоїть

24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром