Як громадським організаціям виграти 10 тисяч доларів на реалізацію ідеї

21 Травня 2019, 19:10
У Луцьку презентували телевізійний конкурс соціальних проектів LUTSK CHALLENGE AWARDS 1615
У Луцьку презентували телевізійний конкурс соціальних проектів LUTSK CHALLENGE AWARDS

У Луцьку презентували телевізійний конкурс соціальних проектів LUTSK CHALLENGE AWARDS – змагання за кращу ідею громадських організацій на 10 тисяч доларів, який реалізовуватимуть «Благодійний фонд глобального миру та розвитку» США та ГО «Молодіжна платформа» Україна, яка адмініструватиме цей конкурс з технічної сторони. Ці дві організації відповідатимуть, аби конкурс відбувся.

Всі деталі про конкурс розповіли в Молодіжному центрі Волині у вівторок, 21 травня.

Конкурс до Луцька привезла Олеся Ніколайчук.

«Нарешті я спромоглася привезти цей проект на Волинь, зокрема у Луцьк. Я переконалася, що ми достатньо активні, що ми можемо виконати вимоги фонду для того, щоб розподілити кошти – 10 тисяч доларів», – поділилася ідейниця Олеся Ніколайчук.

Цей конкурс для громадських організацій Луцька, який проходитиме у форматі пітчингу та телешоу. Він має на меті підтримати розвиток локальної спільноти та громадського руху обласного центру Волині. У Луцьку вперше проводитимуть такий проект як телешоу.

«Мені здається, що це буде цікаво і це нова ідея для Луцька. У форматі телешоу проходитиме останній етап – фінал, до якого увійдуть чотири проекти. Ми хочемо, щоб все було прозоро й демократично. Воліємо, щоби кожен активний громадянин Луцька міг повпливати на результат цього конкурсу. Якщо проект буде успішним на Волині, тоді підемо далі по областях», – зауважила Олеся Ніколайчук.

Фундатор ГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук розповів, що конкурс проходитиме три етапи. Перший – громадські організації подаватимуть заявки для проходження попереднього відбору. Актуальність ідеї для громади та відповідність зазначеним пріоритетам визначатиме конкурсне журі, яке відбере 10 проектів. Подавати заявки можна з 21 травня 2019 року й до 4 червня – це два тижні.

Другий етап – пітчинг проектів. Журі оцінюватиме проекти з точки зору креативності, сталості, показників бюджету. Цей етап розпочнеться з виступу мотиваційного спікера.

Далі представники громадських організацій презентуватимуть свої проекти. Тоді журі оберуть 10 ініціатив, які братимуть участь в пітчингу. Це коли за проект голосуватимуть «живими» грошима, тому що, хто як не громада має бути одним із грантодавців.

«Ми б хотіли, щоб люди голосували власною кишенею. Адже це створює певний елемент відповідальності. Ти розумієш, що ти вклав кошти і стежитимеш далі за цим проектом, і що з ним відбуватиметься. Можливо, допомагатимеш, аби цей проект не зник. Ми повинні самі донувати на реалізацію проекту хоча б частину коштів», – наголосив Захар Ткачук.

Орієнтовна дата другого етапу – 13 червня.

Третій етап – телешоу. Орієнтовно відбудеться 26 червня. Фіналістами будуть три проекти ГО, які визначать за пітчингом, і один проект ГО, який визначать голосуванням у соціальних мережах.

«Я думаю, це буде об’єктивно і чесно. У нас буде три топових експерти (представник Благодійного фонду глобального миру та розвитку, Захар Ткачук від ГО «Молодіжна платформа» й, напевно, успішний бізнесмен, далекий від політики, який добре зарекомендував себе), які й визначать  переможця конкурсу, що отримає 10 тисяч доларів. Ми шукаємо такі проекти, які й надалі зможуть розвиватися», – повідомила Олеся Ніколайчук.

Завданнями конкурсу є: активізація локальної громади та відповідальності, розвиток місцевої філантропії та впровадження цілей сталого розвитку ООН.

Представник від Луцької міської ради Сергій Омельчук поділився, що на сьогодні було б цікаво в місті розвивати.

«Ми реалізували вже доволі багато проектів. Мали проекти, пов’язані з дітьми, адже всі батьки люблять своїх діток. Це я веду до того, які проекти сьогодні потребують громади. Проекти по облаштуванню прибудинкових територій, встановлення спортивних майданчиків, облаштування пандусів, велопарковок. Проекти для людей з інвалідністю – тренажерні зали, до прикладу. А також був класний проект – студія друку шрифтом Брайля, та багато іншого», – додав Сергій Омельчук.

До слова, переможець повинен буде реалізувати проект до 31 жовтня 2019 року на території міста Луцька.

Деталі конкурсу ТУТ.

ФОТО Анни ПАНЧЕНКО

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром