У Луцьку створять базу комунальної нерухомості

21 Травня 2019, 18:20
журналісти створять базу комунального майна 2028
журналісти створять базу комунального майна

У Луцьку розробляють відкриту електронну базу приватизованої і орендованої комунальної нерухомості Луцька.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань «Сила правди», – пише Громадське Волині.

У базі «Комунальна нерухомість» представлена інформація про приватизацію 800 об’єктів комунальної нерухомості з 1993 року, про надання в оренду близько 500 комунальних приміщень за 2015-2019 роки, а також перелік наявного нерухомого майна громади Луцька станом на кінець 2018 року.

Працювати над базою журналісти-розслідувачі почали з листопада 2018-го року. Метою проекту «Створення бази приватизованої та орендованої комунальної нерухомості Луцька», який реалізовує громадська організація «Центр журналістських розслідувань «Сила правди» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», є забезпечення прозорого та ефективного використання комунального майна через контроль громадськості.

Інформація у базі ґрунтуватиметься на офіційних даних наданих відділом управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради, яка охоче пішла на співпрацю в рамках цього проекту. Інформацію, яка роками зберігалася на різних носіях – і в паперовому, і в електронному вигляді – вдалося звести до єдиного зручного формату і систематизувати. 

Користуватися базою майна зможе будь-хто і безкоштовно.

«Луцька міська рада щорічно публікує на офіційному сайті оновлену інформацію про об’єкти комунального майна. Однак формат подачі не дуже зручний, немає можливості порівняти інформацію за роками, відсутній архів даних. Ми дійшли висновку, що час зробити інформацію про розпорядження комунальним майном більш доступною громадськості. Подібні бази вже функціонують в інших обласних центрах і регіонах. В майбутньому можлива уніфікація цих баз даних. Реєстр буде корисним не лише лучанам. Взагалі це ще й чудове джерело інформації для журналістів», – розповідає керівник проекту Валентина Куць.

Розробником онлайн-ресурсу є креативна студія «Massimo Agency».

«Ми взяли участь у конкурсі на визначення розробників реєстру комунального майна від «Сили правди». Зараз працюємо над розробкою функціоналу сайту. До всієї бази даних про комунальне майно плануємо підключити модуль аналітики. Реєстр матиме варіації пошуку інформації за певними критеріями. Це спосіб отримувати потрібну інформацію за певними параметрами і в зрозумілому вигляді», – розповідає керівник «Massimo Agency» Максим Нікітін.

Запуск ресурсу запланований на кінець червня 2019 року. Тоді ж відбудеться офіційна презентація і прес-конференція для місцевих ЗМІ, повідомляє Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

Читайте також: Порошенко за період президентства втратив статус мільярдера

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром