У Луцьку може з'явитися вулиця Джона Маккейна

21 Травня 2019, 12:29
Вулиця Пушкіна в Луцьку 3202
Вулиця Пушкіна в Луцьку

У Луцьку запропонували перейменувати 80 вулиць з назвами, що мають російське походження.

Про це стало відомо 21 травня під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста.

Робоча група запропонувала взяти до розгляду перейменування 80 вулиць. Серед них, наприклад, такі як Боженка, Бородіна, Брилова, Ватутіна, Вахтангова, Варищак, Качанова, Кольцова та інші. 25 вулиць російського походження пропонують не переназивати через те, що люди, в честь яких ті названі, мали стосунок до історії Луцька.

Зокрема, до відома взяли дві вулиці в перелік можливих перейменувань списку російських назв вулиць. Одну з вулиць запропонували перейменувати іменем Сенатора Маккейна або Джона Маккейна, ще одну — Івана Драча. На комісії зауважили, що варто переглянути в історичному контексті старі назви вулиць, а також переробити список вулиць, які вже перейменовані, та підготувати список альтернативних вулиць.

«Пропоную перейменовувати всі, окрім тих військових, які загинули за Луцьк і поховані в нас. Ну який Пушкін, Ломоносов має відношення до нас? Чехов – добре, він має українське коріння, писав про Україну», — додав член комісії Павло Данильчук.

Відтак, члени комісії склали список тих вулиць, які не потрібно переназивати. Серед них, наприклад, Даньшина, Декабристів, Єршова, Конякіна, Репіна, Трункіна, Хакімкова, Чехова. Під питанням – Мечникова, Ізмайлова. Проголосували доручити робочій групі, підготувати список тих вулиць, які готові до перейменування.

Також обговорити пропозицію перйменувати вулицю Потапова на Героїв Волинської Січі.

«Два роки назад ми вже голосували, але є пропозиція про перейменування. З Волині загинули 7 хлопців. Тим більше вона йде до Меморіалу, де похований Василь Мойсей. Пам’ять про Майдан має бути», — зауважив член комісії Павло Данильчук.

Член комісії Аркадій Соломатін запропонував назвати вулицю на честь героїв «Айдару». Більшість проголосувала за громадське обговорення перейменування Потапова на Героїв Волинської Січі, а героїв «Айдару» внести в базу перейменування російських вулиць.

Читайте також: Одну з вулиць Луцька хочуть назвати на честь Івана Корсака

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром