«Крізь пекло війни та судів»: волинський адвокат презентував книгу

20 Травня 2019, 16:58
4167

Волинський адвокат та правозахисник багатьох бійців 51-ої бригади Василь Нагорний презентував свою книгу «Крізь пекло війни та судів». За його словами, книга не про війну чи окрему бригаду, а про боротьбу та незламність духу.

Презентація відбулась у понеділок, 20 травня, у кав’ярні «Старе місто».

Послухати про книгу волинського правозахисника прийшли громадські активісти, волонтери та колишні військовослужбвці.

Василь Нагорний розповів, що над виданням працював місяць. 

«Виношував цю ідею дуже давно. Одного разу вже планував написати книгу, але документальну. Коли побачив, що документів мало, і тоді ще відбувались судові справи над бійцями, зрозумів, що об’єктивна документальна книга в мене не вийде. Тоді почав працювати над цією», – розповів автор.

Також зазначив, що книга не про війну та не про 51-шу бригаду.

«Ця книга не про 51-шу бригаду, але вона їй присвячена. А також усім мобілізованим та добровольцям. Події описані 2014-го та 2015-го року. Я не був на війні, тому не можу про неї писати. Тому книга не про війну, а про те, як відстояти свої права та про боротьбу. Хотілось написати про те, що відбувалось у ті роки. Про те, що відчували ці хлопці. Про те, якою несподіванкою для хлопців стало те, що це вже війна», – розповів Василь Нагорний.

Також автор закликав не розділяти атовців на елітних та не елітних. 

«Мені почало боліти за те, що з’явились елітні спілки та елітні підрозділи, які воювали. А простий мобілізований солдат вже й не був на війні, складається таке враження. Тому захотілось розказати правду про всі ці події», – каже правозахисник.

Автор розповів, що багато людей долучились до того, аби книга побачила світ. Спочатку фанансами допомагали усі, хто міг. А пізніше з'явився спонсор, який допоміг закрити усі фінансові питання.

Читайте також: «Завдання - реабілітувати 51-шу бригаду», – захисник Василь Нагорний.









 

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром