У Луцьку фестивалила обдарована молодь

20 Травня 2019, 18:17
1470

Обласний фестиваль художньої творчості учнів, вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Дивосвіт дитячих талантів» зібрав на Театральному майдані міста Луцька чимало поціновувачів мистецтва.

Про це повідомляє відділ офіційної політики облдержадміністрації.

Захід відбувся у понеділок, 20 травня.

 

Головна освітянка області Людмила Плахотна розповіла, що позашкілля на Волині масштабне та прогресивне.

— Традиційно, щороку у травні ми підводимо підсумки роботи з творчо обдарованими дітьми волинського краю. Тому передує велика робота гуртків позашкільних закладів, конкурси художньої самодіяльності в районах, містах, ОТГ. В цих дійствах бере участь понад 15 тисяч учнів. Ми сьогодні маємо можливість побачити результат роботи вчителів, гуртків з розвитку ужиткового мистецтва та художньої творчості. Позашкіллю приділяється велика увага з боку держави – тож сьогодні пожинаємо плоди, – зазначила Людмила Володимирівна.

У програмі запланували чимало заходів. Серед яких, зокрема, виставка виробів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, художній пленер, конкурс оркестрів та ансамблів духових інструментів, флешмоб «Україна – для нас, ми – для України!» та благодійна акція «Під оберегом синьо-жовтого знамена». Під час акції школярі передали військовим капеланам та волонтерам понад 500 українських прапорів.

Серед гостей заходу й заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець.

— Хочу подякувати батькам та педагогам, які виростили та виховали таких талановитих дітей! Хочу подякувати і діткам, які впроваджують українські цінності у своїй творчості. Ваш патріотизм і любов до тієї справи, що ви робите, вкотре доводить, що у нашої держави світле та яскраве майбутнє! Успіхів вам та перемог, – привітала присутніх Світлана Євтихіївна.

Насамкінець, у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбувся заключний концерт кращих колективів художньої самодіяльності учнів, вихованців закладів загальної середньої, позашкільної освіти. На концерті виступали учасники з кожного міста та району, а це понад тисяча школярів.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром