У Луцьку відбудеться презентація книги Вальжини Морт

20 Травня 2019, 20:23
Вальжина Морт 2357
Вальжина Морт

Білоруська письменниця Вальжина Морт ексклюзивно у Луцьку презентує збірку «Епідемія троянд».

Захід відбудеться 22 травня о 19:00 у книгарні «Є». Про це повідомляє Мистецьке об’єднання «стендаЛь».

Перша зустріч з Вальжиною Морт, яка приїздить до  України, відбудеться у Луцьку, а вже звідси вона поїде на Книжковий Арсенал в Києві. За версією World Literature Today, авторка – одна з кращих поеток сучасності, тож варто скористатися унікальною нагодою почути вірші, які підкорили світ.

«Епідемія троянд» — наразі єдина перекладена українською мовою книжка Вальжини Морт. Збірка вийшла зовсім нещодавно у видавництві «Люта Справа». Сюди ввійшли тексти з видання «Эпідэмія ружаў» в останній авторській редакції та нові поезії, яких ще не бачили читачі по обидва боки Атлантики.

Вальжина Морт проживає у США та викладає поезію й літературний переклад у Корнельському університеті. Вона отримала низку літературних нагород та премій. Поетека відома й своїми живими виступами та емоційним читанням віршів.

«Поезія – це швидше світ образів, а не сюжетів чи тем. Тому я ганяюсь за образами. Адже в одному вірші можна обговорювати дуже багато тем, навіть усі можливі теми», – розповідає вона журналістам.

Український поет Остап Сливинський вважає, що Вальжина Морт «поєднує в собі традиційну для західної, особливо для американської поезії наративність, коли поет оповідає історію, і характерну для Східної Європи, особливо для слов'янської поезії мелодійність, фольклоризм».                                              

Захід відбудеться в рамках дофестивальної частини ІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» (4-6 жовтня, Луцьк).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром