Лучанка просить більше велодоріжок і велопарковок у місті

20 Травня 2019, 09:56
лучани просять більше велодоріжок 2023
лучани просять більше велодоріжок

У Луцьку просять облаштувати вело доріжки та паркомісця для велосипедів.

Про це йдеться в петиції, опублікованій на сайті Єдиної системи місцевих ініціатив.

Текст пропозиції Вікторії Скоморохи подаємо повністю та без змін:

«Задля підтримки іміджу європейського міста, Луцьку варто було б перейняти досвід наших європейських сусідів по благоустрою міста шляхом створення велодоріжок та паркомісць для них. Це рішення є дуже актуальним через низку причин:

по-перше, далеко не всі мають можливість мати автомобіль; 

по-друге є велика кількість вулиць, через які не проходить маршрут громадського транспорту, що спонукає людей вибирати велосипед, як засіб пересування в теплі пори року;

по-третє, велосипед являється зручним засобом пересування по такому компактному місту, як Луцьк.

Для зменшення випадків ДТП за участі велосипедів на під’їздах до Луцька, зокрема з Струмівки, Рованців, Підгайців, та з деяких районів Луцька, а саме ЛПЗ, Ковельська, Вишків та вулиця Лесі Українки. На вказаних ділянках доріг, окрім вул. Лесі Українки, доцільно було б облаштувати велодоріжки хоча б з одного боку проїзної частини дороги. Наявність таких пристосувань для велосипедистів особливо важливо на малоосвітлених, або неосвітлених ділянках дороги. Такі рішення дадуть змогу мінімізувати ризики виникнення автотранспортних пригод за участі велосипедистів та автомобілістів. 
Інша справа-це пішохідна вулиця Лесі Українки, не завадить облаштувати і там велодоріжку. Це сприятиме порозумінню пішоходів та велосипедистів в доволі людній пішохідній зоні Луцька. Проте, також потрібно контролювати дотримання правил пішоходами не виходити на велодоріжку, щоб запобігти конфліктних ситуацій, внаслідок наїзду на них. Обов’язково повинна бути відповідна розмітка та знак, за можливості встановити вказівні стовпчики вздовж доріжки для візуального орієнтування учасників руху на цій вулиці.

Крім того, постає важливе питання про створення зручних паркомісць для велосипедистів по місту. Це бажано зробити у місцях з інтенсивних рухом, наприклад біля ТАМ-ТАМу, Променя, на вул. Лесі Українки, просп. Волі, у Старому місті, за бажанням роботодавців біля своїх підприємств та поблизу інших великих торгових центрів. Звичайно, для того, щоб люди знали, що там є велопарковка – встановити інформаційні знаки».

Підтримати ініціативу можна за посиланням https://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/1240.

Читайте також: Нова парковка в центрі Луцька: скільки і за що платити

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024