У Луцьку вимагають не призначати Веслава Мазура генконсулом Польщі

22 Жовтня 2016, 11:05
Веслав Мазур 2093 Джерело: РБК-Украина
Веслав Мазур

У Міській раді готують звернення, аби не допустити призначення генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку Веслава Мазура.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 21 жовтня.

Голова комісії Микола Федік зазначив,  що українська міжнародна політика не змогла дати гідну відповідь на рішення поляків про визнання подій на Волині геноцидом польського народу. Від оголошення своєї позиції утрималося і місто Луцьк.

Нагадаємо,  що депутати Луцької міської ради вкотре не підтримали проект рішення про засудження рішення Польського Сейму щодо визнання подій на Волині геноцидом.

«Потрібно констатувати той факт, що українська міжнародна політика є беззуба. Мазур заявив, що Бандера бандит, а ми взагалі не знаємо нашої історії. Тобто він там розумний,  а ми тут тупі і щось намагаємося керувати. Маємо одного старшого брата на сході, а тут ще один з’явився на заході», – констатував депутат.

Громадський активіст Михайло Шелеп додав, що питання про нового генконсула у Луцьку набуло суспільного резонансу. Поведінка Веслава Мазура демонструє відверту неповагу до українців, а його судження можна сприймати як політичні заяви. Тому «Народний контроль» ініціював звернення до Міністерства закордонних справ, де  йдеться про непипустимість призначення Веслава Мазура генеральним консулом Республіки Порльща у Луцьку.

«Ми за те, щоб Україна і Польща будували відносини на добросусідських засадах. Ми говоримо про можливого посадовця, який працюватиме у Луцьку. Така поведінка Мазура  демонструє неповагу і для дипломата неприпустимо робити такі оцінки. Ми за співпрацю,  але проти, аби посадовці показували свою зневагу до українців», – зазначив Михайло Шелеп.  

Комісія підтримала проект рішення. Чи відправляти звернення до Міністерсва будуть вирішувати депутати на пленарному засіданні сесії міськради. 

Коментарі
03 Листопада 2016, 16:24
хай оці крикуни поїдуть в польщу..і скажуть полякам що бандера їх херой..то я хотів би побачити що зними зроблять там.......
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром