«Мокрі носики»: біля «Променя» шукають домівки безпритульним собакам

19 Травня 2019, 16:45
3936

У Луцьку біля розважального центру «Промінь» організували фестиваль «Мокрі носики – «Подаруй собаці дім».  Організатори кажуть, що мета заходу – знайти дім бепритульним собакам, які наразі знаходяться у комунальному підприємстві «Ласка».

Благодійний фестиваль організували у неділю, 19 травня, КП "Ласка" та РЦ "Промінь". Волонтери привезли 20 собак із «Ласки», аби знайти для них новий дім. До слова, станом на 15:00 новий дім знайшли для 8 безпритульних тварин.

Волонтер «Ласки» Юлія Сухоставська розповіла, що ідея провести такий захід виникла давно, однак не вистачало коштів.

«Ідея провести такий фестиваль з’явилась майже півроку тому. Ми вирішили, наші собаки мають дім, а отже і безпритульні також повинні його мати. Спочатку в нас був такий невеликий форс-мажор, ми порахували, і зрозуміли, що у нас не вистачить власних коштів, аби провести це дійство. Ми звернулись до розважального центру «Промінь», вони цим зацікавились і допомогли», – розповіла жінка.







1

Також додала, що в «Ласці» кожного тижня відбувається День волонтера, під час якого люди приходять, аби провести час із безпритульними собаками. Коли вирішили організувати «Мокрі носики», то знайшли добровольців, котрі вибрали собак та підготували їх до участі у благодійному заході.

«Ми дуже сподіваємось, що знайдемо цим собакам дім. Також сподіваємось, що люди зовсім по-іншому подивляються на безпритульних собак. Коли хтось каже «безпритульна собака», то часто уявляють брудну собаку, котра десь риється у смітниках. Ми хочемо показати, що це не їхній вибір, а так склалась їхня доля. Якщо їх помити і розчесати - то це прекрасні собаки. І люди мають це зрозуміти і по-іншому до них відноситись», – розповіла Юлія Сухоставська.

З людьми, котрі беруть у свою сім’ю безпритульну тварину, організатори укладають договір.

«З кожним власником, котрий бере тварину, укладають договір. Волонтери «Ласки» просять власників собаки надавати раз в півроку фотозвіт про те, як живеться тварині і новій сім’ї. Також власники можуть у будь-якій ситуації звернутись до «Ласки» за порадою або допомогою, якщо виникла проблема із твариною, – додала волонтерка.














 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром