Ніч у луцькому музеї Корсаків: як це було

19 Травня 2019, 17:17
2667

У музеї сучасного українського мистецтва Корсаків провели безкоштовну нічну екскурсію в рамках Міжнародної культурно-мистецької акції «Ніч музеїв».

Озброївшись ліхтариками гості поринули в екскурсію сучасним українським мистецтвом, яка стартувала 18 травня о 21:00, — пише Таблоїд.Волині.

Художниця та менеджерка відділу виставкової діяльності Катерина Михайлюк була прекрасним екскурсоводом для всіх, хто прийшов насолодитись арт-об'єктами музею. Відвідувачі були в такому захваті від екскурсії, що вмовляли Катерину розказати ще більше про сучасне мистецтво і показати ще прекрасні роботи художників.

Неймовірну хвилю емоцій, які можна охарактеризувати ніяк інакше, аніж мистецькою нірваною, учасники екскурсії отримали в музейному залі Миколи Кумановського.

До слова, під час екскурсії гості почули багато цікавих фактів про музей. Перш за все вони дізнались про те, що музей є міцною підтримкою для молодих художників, зокрема лучан.

Першим експонатом музею стала вже всім відома «Стрілка», яка важить декілька тонн, а найпопулярнішим – «Краса, що вмирає», із перерізаної навпіл машини, яка свого часу мчала вулицями Києва обганяючи вітер.

Темрява дозволила почути таємний шепіт картин Емми Андрієвської та познайомитись з «Телепузиками», тобто арт-об'єктом «Людина - гусінь».

Цю ніч у МСУМКу, яка була насичена жартами, експериментальними рішеннями та особливою атмосферою таємничості, учасники екскурсії запам’ятають надовго.

Читайте також: Хотілося, щоб Луцьк ставав логістичним центром туризму області, — Катерина Теліпська















 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром