Гроші Світового Банку на Волині спрямовують на боротьбу з хворобами системи кровообігу

21 Жовтня 2016, 15:10
2272 Джерело: www.belinfomed.com

На Волині вже рік реалізовують проект Світового Банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Інвестиції підуть на заходи, що допоможуть знизити рівень серцево-судинних захворювань волинян.

У рамках проекту області виділили 30 мільйонів доларів. Вони підуть на реконструкцію та капітальний ремонт 138 діючих та 86 нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини, йдеться на сторінках тижневика «Сім’я і Дім».

Також за ці кошти сільських і міських лікарів забезпечать санітарними автомобілями, медичною апаратурою, технічною підтримкою через створення електронного реєстру хворих на серцеві недуги. А ще – навчатимуть.

–  На першому етапі впровадження субпроекту реконструюють приміщення під амбулаторії в селах Заріччя і Зимне Володимир-Волинського району, Печихвости, Лобачівка, Скобелка, Журавники на Горохівщині, Бузаки, Нуйно, Воєгоща на Камінь-Каширщині, Лаврів і Піддубці Луцького району та ще у понад 20 населених пунктах Іваничівського, Ковельського, Локачинського, Любешівського, Любомльського, Маневицького, Турійського, Рожищенського, Ратнівського районів, – кажуть в обласному управлінні охорони здоров’я.

За словами начальника управління Ігоря Ващенюка, вже виконана підготовча робота, яка передує активній закупівлі медичного обладнання.

– Щодо реалізації проекту, то головою облдержадміністрації у квітні 2016 року затверджено перелік із 31 об’єкта, у яких в 2016-2017 роках буде здійснено перший етап ремонтно-будівельних робіт. Нині узгоджуємо об’єкти на другий і третій. Тобто паралельно реалізується перша і друга фази будівельного компоненту, – розповідає керівник.

Окрім того, аби оснастити лікарняні заклади, експертна група у складі провідних волинських лікарів та консультантів субпроекту розробила й затвердила перелік та мінімальні вимоги до медичного обладнання для 138 діючих первинних амбулаторій. Тендерна документація для процедури міжнародних конкурсних торгів уже надіслана на погодження у Світовий Банк.

Щодо медичного обладнання для закладів вторинного та третинного рівня, то нині експерти працюють над вимогами до неї.

Однак, як визнає голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, важливим є не тільки відремонтувати-побудувати та оснастити обладнанням медзаклади, а й змусити краян дбати про себе. Тому для висвітлення можливостей, які з’являться у ранньому виявленні,  діагностуванні та лікуванні хвороб системи кровообігу після реалізації проекту, та загалом популяризації здорового способу життя на Волині значну увагу приділять інформаційній кампанії.

Роман ЖИЖАРА

Інфографіка Дмитра АВРАМЕНКА

3

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром