Як на луцькому заводі «Кромберг енд Шуберт» відзначили День вишиванки. ФОТО

17 Травня 2019, 19:12
4731

»День вишиванки став однією з тих традицій, які «прижилися» невимушено і «не за командою» – люди одягають на роботу національний одяг, бо це їм подобається, бо вони так хочуть.

Якщо у колективі, що налічує кілька десятків людей можна просто спитати: «Ну що, завтра йдемо у вишиванках?» і домовитися, то там, де працівників кілька тисяч, – все складніше.

Чи заохочують їх до цього, чи є «розпорядження зверху», чи просто все робиться спонтанно?

На сторінці у Фейсбуці «Кромберг енд Шуберт» щороку багато знімків працівників у вишитому одязі.

Ми запитали у керівника відділу з управління персоналом КроШу Марини Кущенко, як на підприємстві закріпилася така традиція, ініціатива була «зверху» чи зініціювали її самі.

«Почалося все з того, що наші працівники просто у цей день почали приходити на роботу у вишиванках. Взагалі такий день в Україні з’явився відносно недавно, тому й у нас це відбувалося поступово – спочатку одягалися у національний одяг порівняно небагато людей, наступного року більше…А в останні роки у День вишиванки завод просто «розквітає» – дуже багато людей приходить у вишитих сорочках та сукнях», – розповіла Марина Кущенко.

За її словами, оскільки підприємство є частиною міжнародної корпорації, а працівники часто спілкуються з іноземними колегами, тому завжди дбають про те, щоб формувати гарну думку не лише про свою роботу, але й в цілому про Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівницям луцького заводу «Кромберг енд Шуберт» влаштували фотосесію у розкішних сукнях. ФОТО

«Нам особливо приємно підкреслювати наші унікальні риси, нашу ідентичність, впізнаваність у світі. Напевно, саме тому традиція приходити на роботу у вишиванках так заімпонувала нашим людям.

Щодо того, чи була це «ініціатива зверху» – звісно, ні. Такі традиції живі і справжні лише тоді, коли формуються природньо, від душі. Тому адміністрація заводу просто підтримала це. Ми тепер щороку проводимо фотосесії, публікуємо фото наших людей у вишиванках в соцмережі, підтримуємо особливий настрій, який працівники створюють в цей день», – наголосила Марина Кущенко. 






























 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром