Івана Кожедуба: мешканці вимагають «втихомирити» муніципалів

21 Жовтня 2016, 14:03
2624 Джерело: Волинський інформаційний портал

Жителі трьох будинків на вулиці Івана Кожедуба стверджують, що муніципальна поліція хоче знести господарські споруди, незважаючи на те, що вони прописані в ордерах на житло.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 21 жовтня.

Мешканці Вишкова розповідають, що три двоповерхові будинки були збудовані для працівників авторемонтного заводу без балконів та підвалів. У будинках облаштували пічне опалення, а щоб мешканці мали де зберігати дрова та інші побутові речі, побудували поблизу господарські приміщення.

Жителька одного з будинків пані Людмила говорить,  що у неї є копії ордерів на житлове приміщення 1959 та 1963 років.  В них зазначено, що дозволяється зайняти квартиру та господарські будівлі.

Проте виявилося, що у міській раді документів на сараї немає. Відтак, муніципальна поліція винесла проект рішення про їх демонтаж,  а виконавчий комітет, не розібравшись у справі, його підтримав.

Пані Людмила також розповідає,  що мешканці зверталися з цим питанням до заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева та головного архітектора.  Тоді вони запевняли, що ніхто споруди не демонтує.  Нещодавно ж люди отримали лист з міської ради про те, що у січні 2017 року їхні сараї демонтують. Варто зазначити, що у проекті рішення про демонтаж вони прописані,  як металеві гаражі,  що не відповідає дійсності.

«Це інфраструктура наших будинків, а не самовільна забудова. Приміщення були надані кожній квартирі і вони нам потрібні», – говорить пані Людмила.

Відтак на комісії вирішили підготувати проект рішення про скасування рішення виконавчого комітету щодо демонтажу господарських споруд на вулиці Івана Кожедуба та винести його на пленарне засідання сесії.

Нагадаємо,  що скарги лучан на дії муніципальної поліції уже не вперше розглядають у міській раді. Нещодавно мешканці Вересневого хотіли узаконити встановлені гаражі, натомість муніципальна поліція намагалася застосувати штрафні санкції.

Коментарі
21 Жовтня 2016, 20:10
Розігнати к бісу цих муніципалів.Вони шатаються по місту не знаючи чим займатися,які у них обовьязки...
22 Жовтня 2016, 01:16
Таких нероб як ти розігнати. А то привикли жити в "лайні" понаробляли "халабуд" без дозволів, і ще й намагаються щось комусь довести!!!!!!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром