Луцькі депутати вивчали ситуацію на брищенському сміттєзвалищі

17 Травня 2019, 12:34
Фото ілюстративне 1618
Фото ілюстративне

Депутати Луцькради разом з представниками Княгининівської ОТГ зустрілися, аби знайти шляхи вирішення проблеми Брищенського зміттєзвалища.

Території, куди вивозить сміття Луцьк, Княгининівська ОТГ та ще декілька громад, вже зовсім скоро може забракнути, – йдеться у сюжеті «Сфери-ТВ».

Проблема полігону, цілком може спричинити сміттєвий колапс.

Якщо не облаштувати нову чергу полігону, вже на наступний рік, це буде справжньою проблемою, – запевняє директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич.

Завчасно підготувавшись, з невеликим запізненням на місце прибули й депутати, бо ж потрібно вирішити питання не лише зі сміттям, а й з отруйним фільтратом. Саме через це активісти та люди, що живуть у населених пунктах поблизу сміттєзвалища, проти створення його нової черги, адже на їх думку через неправильну експлуатацію полігону і виникла проблема з фільтратом.

При сприятливій погоді , – розповідає Валерій Кузьмич, – працівники «Луцькспецкомунтрансу» відкачуюють фільтрат, але з випаданням дощу проблема відновлюється. Тож на думку заступника міського голови Григорія Недопада, є необхідність у сміттєсортувальній лінії.

Депутати стверджують, що неабияк зацікавлені в тому, аби проблема вирішилась, без шкідливих викидів та наслідків, а чиновники, громади та КП «Луцькспецкомунтранс» врешті порозумілися. Запитання лише щодо термінів, коли це станеться.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром