Лучанка чотири роки «воює» за рідний двір

21 Жовтня 2016, 11:19
1824

Лучанка Наталія Манн живе у будинку, який дістався їй від батьків. Її сім’я мешкає на другому поверсі будівлі, бо перший поверх дому не придатний до життя. Там необхідно робити капітальний ремонт та реконструкцію.

Але для цього їй необхідно приватизувати землю, а саме власний двір, який до сьогодні  є комунальною власністю, - пише «Громадське.Волинь».

Коли лучанка пішла до Департаменту містобудування Луцької міськради, там їй сказали, що потрібно вирішити питання землі з жителями багатоквартирного будинку, який збудували уже згодом біля її дому.

Проте після кількох судів виявилося, що проблема, насправді, залежить лише від Департаменту містобудування Луцької міської ради і ніяких узгоджень із сусідами не потрібно. Втім, це не стало аргументом тоді для чиновників і питання не вирішувалося.

За час судової тяганини та постійних візитів до міськради власниця однієї квартири на першому поверсі сусідньої багатоповерхівки Тетяна Бабич звела бетонний фундамент, який зайняв частину двору Наталії Манн.

За словами сусідки, в її квартирі була постійна вологість і вона вирішила перекрити підвал, який знаходиться упритул до стіни її квартири. Так вона заявила на черговому судовому засіданні під головуванням судді Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка, і не визнала того, що вчиняла будь-які незаконні забудови. Судова справа розглядається уже кілька місяців.

Натомість, питання мали би вирішити у Відділі державного архітектурно-будівельного нагляду Луцької міської ради. Там, уповноважені навіть знести незаконну забудову, якщо дозволить суд.

Начальник Відділу Юрій Маслюк підтвердив, що інспектори Відділу виявили самовільну забудову й оштрафували власницю квартири на кількасот гривень. Втім, Тетяна Бабич оскаржила складену постанову у суді і не платила ніяких грошей.

Проте, окрім штрафу установа зобов’язала власницю квартири знести її самочинне будівництво, що вона до сих пір не зробила.

Юрій Маслюк запевнив, що незабаром вчинить чергову перевірку об’єкту та виконання припису. Якщо він не буде виконаний, то обіцяє, оскаржувати забудову в суді.

Загалом, подібні ситуації у обласному центрі не поодинокі. Головний архбудінспектор міста вважає, що часто такі ситуації виникають у людей від незнання законів.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром