Депутати міськради не проти, щоб до Луцька їздили пересувні цирки

21 Жовтня 2016, 10:05
1679 Джерело: Depo.ua

Обранці громади на комісії утрималися від прийняття рішення про заборону пересувних цирків у Луцьку.

Проект рішення щодо заборони пересувних цирків у четвер, 20 жовтня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження представила директор КП «Ласка» Дана Новарчук.

Вона зауважила, що в пересувних цирках влаштовані неналежні умови утримання тварин. Крім того, з ними поводяться жорстоко, адже дресирування обов’язково передбачає побиття і залякування.

«Щоразу коли дитину приводять в цирк і вона дивиться на тваринку, існує небезпека. Адже тваринам вводять психотропні препарати і у будь-яку хвилину вони можуть неадекватно відреагувати…Я була за кулісами всіх пересувних цирків, які діють в Україні. Тварини там перебувають у надто маленьких клітках. Що з ними відбувається за кулісами відомо лише тим людям, хто там працює. Якби ви показали дітям, що робиться за кулісами, вони не пішли б більше до цирку», – зазначила Дана Наварчук.

Натомість присутні таку думку не поділяли. Зокрема, начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова зауважила, що діти йдуть у цирк, щоб побачити тих тварин, яких немає в зоопарку чи в іншому доступному місці.

«Ви бачили, якими очима діти дивляться на тварин у цирку? У неї виникає почуття не страху, а захоплення. По-іншому дитина може і не побачити ніколи того дикобраза», – вважає Лілія Єлова.

Її підтримав депутат Костянтин Петрочук і поцікавився, чи у всіх пересувних цирках знущаються над тваринами, на що отримав позитивну відповідь.

«У мене діти ідуть в цирк, щоб подивитися на цих тварин…» – зауважив обранець громади.

Його колега Сергій Балицький також засумнівався у тому, що цирки треба прибрати з території міста.

«Треба просто робити належні умови у цирках. А заборонити дітям відвідувати…на чому ж вони тоді будуть виховуватися? На комп’ютерах?» – Балицький.

Тож у підсумку члени комісії одноголосно утрималися від голосування за проект рішення.

Коментарі
21 Жовтня 2016, 15:19
Хоче бачитися з своєю родиною, це добре.<br/>Тільки нехай звільнить площу перед Старим базаром від буд собачих Кривицького.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром