Центр: актори показували ставлення містян до маломобільних груп населення

21 Жовтня 2016, 09:17
1758

У рамках проекту «Безпечний Луцьк: ґендерний моніторинг центральної частини міста» влаштували виставу форум-театру, у якій висвітлили проблеми маломобільної групи населення.

Захід організували у четвер, 20 жовтня, на Театральному майдані міста.

Проект «Безпечний Луцьк: ґендерний моніторинг центральної частини міста» стартував у вересні цього року.

 Координаторка проекту Тетяна Карпів зазначила, що його суть полягає у тому, щоб привернути увагу громадськості до проблем безпечності у нашому місті.

«Форум-театр, який ви сьогодні побачили на Театральній площі – це один із заходів, які планували в рамках проекту. За традицією, вважають, що безпечне місто – це там, де є належна охорона порядку. Ми хочемо показати, що це не лише так. Стан тротуарів, проїжджої частини, освітлення, наявність відповідних вивісок чи патрулів – це теж безпека міста. Наш моніторинг спрямований на маломобільну групу населення. Тобто це люди з інвалідністю, пенсіонери, батьки з дітьми і загалом кожен із нас, хто у будь-який момент також може стати маломобільною групою», – зауважила Тетяна Карпів.

Тож у рамках проекту на Театральному майдані розіграли дві сценки, де висвітлили проблеми, які можуть часто траплятися на вулицях міста. До прикладу, нелегке пересування незрячих чи паління у громадських місцях.

Вистава передбачала залучення публіки. Кожен, хто хотів взяти участь у дійстві, повинен був показати, як було б правильно повести себе у тій чи іншій ситуації, яка стосувалася маломобільної групи населення.

Керівниця ґендерного інтерактивного театру «Дзеркало» Ірина Чемерис зауважила, що сцени придумували усі разом, але здебільшого ідеї придумували студенти.

«Ми їм дали завдання подумати, на скільки можна привернути громадськість до проблем таких людей і вони дали масу ідей. Обрали найбільш типові і повсякденні ситуації, які можна побачити в транспорті чи на вулиці», – зазначила Ірина Чемерис.

Виставу, окрім цього, приурочили до Всесвітнього Дня Гідності. Завершити проект «Безпечний Луцьк: ґендерний моніторинг центральної частини міста» планують 30 жовтня.

Відео: Громадське.Волинь

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром