У Луцьку на фестивалі науки подарували 2 000 гривень за найкраще гасло

16 Травня 2019, 17:21
5248

У Луцьку втретє відбувся фестиваль професій «Ярфест», під час якого провідні роботодавці області «заманювали» до себе «молоді мізки», а студенти демонстрували свої професійні вміння.

Дійство влаштували 16 травня на площі біля головного корпусу Східноєвропейського національного університет імені Лесі Українки.

 Серед підприємств-учасників  – завод «Кромберг енд Шуберт Лу», фабрика «Торчин»-Nestle», мережа гуртівень «ПАККО»,  супермаркети «Вопак», «Тигрес», «Сільпо», «Салют» та інші.  Студенти ж презентували свої розробки та напрацювання.

Як розповіла рекрутер відділу з підбору персоналу «Кромберг енд Шуберт» Ольга Дарчик, компанія взяла  участь у цьому заході не тільки для того, щоб популяризувати себе, але й задля «живого» і безпосереднього спілкування з молоддю.

Цього року підприємство організувало конкурс ідей для студентів – всі охочі могли запропонувати компанії рекламне гасло, яке коротко розповість про те, чому робота на КроШу – це класно і круто. Автор найбільш вдалої, на думку представників компанії, ідеї отримав приз – 2000 гривень.


 

«Ми хочемо чути студентів, чути їхні ідеї, їхні запитання, знати, що їх цікавить. Ідей не бракувало – весь час біля намету підприємства був справжній аншлаг. Переможцем став Юрій Грицевич з гаслом «Est end West – Kroschu is the best». Справді наше підприємство має заводи на всіх континентах –  і на Заході, і на Сході, і українці завдяки своїй високій кваліфікації скрізь є бажаними працівниками. І скрізь ми прагнемо бути the best!» –  додала Ольга.

Юрій Грицевич
Юрій Грицевич

 

Гостя фестивалю Дарина Майструк повідала, що цього року вперше прийшла на такий захід.

«Всі точки я ще не встигла обійти, але розумію, що кожне підприємство намагається показати свої плюси. Загалом масштаби заходу – захоплюють. Кожна людина може дізнатися потрібну інформацію про певне підприємство, про певну професію. Ось працівники КроШу розповіли мені про свій конкурс та про виробництво загалом. Цікаво було послухати, що вони «поширені» й мають точки по всьому світі. Це означає, що вони є провідними», –  зазначила Дарина.


 

Цього року співорганізаторами фестивалю виступив обласний центр зайнятості.

Як зауважив директор обласного центру зайнятості Роман Романюк, найкращим результатом «Ярфесту» є сама популяризація спеціальностей, які пропонують в СНУ ім. Лесі Українки, з практичними розробками. А також дана можливість молоді зрозуміти, що навчання – це класно, але коли отримуєш диплом, наступний крок – робота.

«Молоді хлопці й дівчата мають побачити, ким вони хотіли би бути на ринку праці. От якраз це і є можливість від нас – розуміння, де можна закріпитися», – резюмував Роман Романюк.

Читайте також: У Луцьку – фестиваль безпритульних собак «Мокрі носики»











1












1



 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024