Палити, смітити, трощити: луцьким школярам розповіли, що не варто робити в лісі

16 Травня 2019, 20:03
1915

У Луцьку для учнів школи №7 перед початком канікул розповіли, як потрібно поводитися в лісі.

16 травня школярі більше дізналися про Наукову раду, Молодіжний центр у Воротневі, резиденцію Санти та про інформаційну роботу лісівників по області.

«З початком весняного періоду та виїздів на природу лісівники Волині звернулися до Управління освіти з проханням започаткувати лісові уроки в області, аби пояснити дітям, як потрібно себе поводити в лісі. Щороку навесні ми організовуємо різноманітні акції. Наприклад, «Майбутнє лісу в наших руках», «Чистий ліс». І як прикро, коли плоди нашої праці нівелюються. Тому з метою пропаганди правильної поведінки на природі, запобігання негативним явищем, лісівники спільно з освітянами запровадили систему лісових уроків в області», – зазначила керівниця лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук.

Вона наголосила, що найбільше працівників лісництв хвилює сміття, пожежі, тому в такий спосіб вони вирішили «достукатися» до сердець дітей. 

Заступниця директора школи Лариса Ярощук зауважила, що не перший рік їхня школа плідно співпрацює із лісівниками на різноманітних акціях, екскурсіях, екологічних експедиціях.

«Такі акції дуже потрібні нашим дітям, бо коли вони вчаться любити природу, то таким чином вони вчаться гарно ставитися один до одного», – сказала Лариса Ярощук.

За словами керівниці лісівничого молодіжного центру таких уроків у області провели вже кілька десятків і протягом двох наступних тижнів проводитимуть ще.

«Приємно, що «освітяни» позитивно налаштовані на співпрацю. Наприклад, коли ми провели таке заняття у школі №22, залишили їм матеріали, то педагоги сказали, що організують подібні лекції й в інших класах», – додала Валентина.

Насамкінець дітям роздали буклети «Звірятка люблять чистий ліс», а також запросили долучатися до заходів, які організовують в молодіжному центрі.



Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024