Проблем щодо мови серед українців немає, – Тарас Шкітер

16 Травня 2019, 11:26
Тарас Шкітер 1750
Тарас Шкітер

Співзасновник Громадянського Руху «СВІДОДМІ» Тарас Шкітер запевнив, що проблем щодо мови серед українців нема. Мовне питання порушують політики.

Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne, – пише ІА Конкурент.

«Я все життя говорю українською мовою. Я народився, живу в Луцьку, і там більшість людей говорить українською мовою. Але мій дідусь приїхав до Луцька з Чернігівщини і він говорив російською. І одружився на моїй бабусі, яка говорила українською мовою, і вони кохали одне одного. Це питання порушують якраз політики, в людей цього нема. Повторю: я все життя говорю українською мовою. Я вчився в Полтаві, коли я приїхав до Полтави, я був здивований, бо там багато російськомовних громадян. Але ми не конфліктували, ми товаришували», – розповів Тарас Шкітер.

Із його слів, люди насправді не розуміють, чи справді цей закон щось забороняє або чи справді цей закон пропагує українську мову.

«Мені здається, якби не було цих дискусій, якби політики про це не говорили, то це б ніяк не вплинуло на життя українців. Я сам журналіст, я спілкуюся на телебаченні із людьми. У сфері комунікацій, радіомовлення важливий цей закон, як він буде впливати на людей. Якою мовою ви будете вести цей ефір: українською чи російською, яке радіо буде грати в автомобілі. Закон важливий тим, що створюється контент і подається людям», – наголосив Тарас Шкітер. 

Читайте також: Луцький політолог пояснив, чому не варто розпускати Верховну Раду

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024