У Луцьку вже готуються до зими

16 Травня 2019, 10:26
«Луцьктепло» 2057
«Луцьктепло»

Як готується департамент ЖКГ Луцькради до осіньо-зимового періоду 2019-2020 років, за що підприємство «Луцьктепло» можуть оштрафувати, та для чого необхідна ліквідація 83-х луцьких зупинок – про це йшлося на черговому засіданні виконкому Луцької міської ради.

На засіданні доволі жорстко критикували виконавців Програми оснащення лічильниками  теплової енергії, яку чиновники, «завалили», - йдеться у сюжеті «Сфери-ТВ».

В разі невстановлення їх у відповідні терміни на підприємство, в цьому випадку, «Луцьктепло», накладатимуть штраф – 1% від суми платежів, нарахованих за останній місяць.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, пояснила, – минулого разу підприємство не змогло вчасно встановити лічильники, через певні обставини, зокрема, не був визначений механізм розрахунку внесків на заміну та встановлення вузлів обліку, який зараз вже розроблений.

Відтак, вона сподівається, що в цьому міжсезонні показник значно покращиться, до чого докладуть максимум зусиль, а підприємство не оштрафують.

Також коротко підсумували заходи з підготовки до роботи в осіньо -зимовий період 2019-2020 років. Заступник  директора департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Микола Осіюк запевнив, що на наступний сезон все необхідне підготовлено з урахуванням певних прорахунків та недоліків.

Однак окремі члени виконавчого комітету, зокрема, Олександр Серватович зауважують – цієї зими було багато опадів, так дороги були прибрані, але досить довгий час купи снігу пролежували.

Така проблема й справді була, – зазначає заступник Луцького міського голови  Григорій Недопад, однак завдяки підприємствам, що безкоштовно долучилися – її усунули.

На засіданні виконавчого комітету затвердили також новий перелік зупинок міського електро - та автомобільного транспорту. Низку місць, що розташовані в межах пішохідної доступності і де зупиняється  громадський транспорт – ліквідують, в більшості, а саме  83 – це зупинки «на вимогу».

Питання зупинок планують розглядати у контексті впровадження електронного квитка.

Тож подискутувавши, рішення все ж підтримали, лучанам доведеться долати довші дистанції.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром