Брище: депутат Луцькради вимагає заборонити ввезення відходів з інших областей

20 Жовтня 2016, 16:35
1771 Джерело: leopolis.news

Депутат міськради Ігор Поліщук має сумнів у тому, що договір про ввезення сміття зі Львова розірвали, і в Брище знову можуть почати возити сміття зі Львова.

Про проект рішення Ігор Поліщук розповів у четвер, 20 жовтня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Він зауважив, що ввезення відходів з інших областей може погіршити екологічну ситуацію в місті та скоротити прогнозований строк експлуатації  Брищенського полігону.

 У зв’язку з цим обранець громади пропонує заборонити приймання на сміттєзвалище «чужих» відходів і рекомендувати розірвати договір, що стосується ввезення сміття зі Львова. Адже у жодній із профільних структур, за словами Поліщука, не змогли підтвердити те, що договір уже скасували.

Крім того, депутат зауважив, що вартість захоронення відходів в Луцьку за одну тонну становить 36 гривень, в той час, як в інших містах ціна вдвічі більша.

Натомість директор ЛСКАП «ЛуцькСпецКомунТранс» Валерій Кузьмич запевнив, що сміття зі Львова до Брища не возять. А тариф на захоронення затвердив виконком, тому підприємство не має впливу на зміну ціни.

У підсумку члени комісії підтримали колегу-депутата і проголосували за проект рішення.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром