Луцька міська рада: задешево у місті не ремонтують нічого

15 Травня 2019, 13:55
Світлофор 1323
Світлофор

Виконком Луцької міської ради замовив послуги із ремонту світлофорних об’єктів на понад 13 мільйонів гривень.

Інформація про закупівлю розміщена на PROZORRO. Закупівля ремонтних робіт вудбувалась у межах проекту «Поліпшення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма і Луцька» за програмою транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна.

Про це повідомляє Суспільне.

На конкурс отримали три пропозиції, найдорожчою з яких була від комунального підприємства «Луцьксвітло». Дві дешевші надіслали київські підприємства:

Під час аукціону комунальне підприємство знизило ціну лише на 1700 гривень. В той час як конкуренти знизили на понад 2 мільйони  гривень. Тож переможцем аукціону стала найдешевша пропозиція ТзОВ «Росток –ЕЛЕКОМ» – 10 899 000 гривень.

Втім, економічно вигідна пропозиція не підійшла тендерному комітету Луцької міської ради і він відхилив її через невідповідності вимогам. Це, на думку тендерного комітету, не відповідає умовам договору і тягне за собою зміну розрахунку ціни тендерної пропозиції – зазначили посадовці у протоколі.

Проте юристи громадської ініціативи "Prozorra Волинь" вважають, що відхилення найдешевшої пропозиції ТзОВ «Росток-ЕЛЕКОМ» суперечить чинному законодавству.  Таке неправомірне відхилення юристи оскаржили у Державній аудиторській службі.

Допоки аудитори розпочинали моніторинг цієї закупівлі, виконком мав вибрати іншу найдешевшу пропозицію. Нею була пропозиція ТзОВ «СЕА Електротехніка» вартістю 10 900 000 гривень. Але чомусь і вона не отримала прихильності від членів тендерного комітету. Вони її знову відхилили через невідповідність.

Втім, схоже що чиновники чекали не найкращих і економічно вигідних пропозицій ремонту світлофорів, а думали про «своє» комунальне підприємство. Тому після відхилення дешевших варіантів, найдорожча пропозиція КП «Луцьксвітло», вартістю 13 375 000 гривень, очікувала «свого» рішення:

Але «своєму» рішенню для «свого» комунального підприємства завадили активісти та аудитори. Під час моніторингу, проведеного за заявою ГІ «Prozorra Волинь» (ГО «Центр юридичної допомоги»), аудитори виявили порушення і закупівлю скасували.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром