Луцьким школярам показали фільм про шкоду інтернет-залежності

14 Травня 2019, 12:21
Фото ілюстративне 4859
Фото ілюстративне

Інтернет-залежність стала глобальною проблемою сьогодення.

Про те, чим вона небезпечна та як «лікується», обговорили в рамках презентації фільму (приуроченого до Днів Європи), в якому висвітили, чим загрожує надмірне перебування у віртуальному світі, – йдеться у сюжеті «Сфери-ТВ».

Вже не один рік діє кіноклуб Docudays, де презентують документальні фільми. Такий проект створили, аби розширити діалог про права людини в українському суспільстві, підвищити рівень правової грамотності та громадянської активності в Україні.

Щороку, напередодні Днів Європи в науковій бібліотеці проводять тематичні заходи. Зокрема, сьогодні у кіноклубі показують фільм про інтернет-залежність, що особливо поширена серед молоді. Такими переглядами організатори хочуть виховати в учнях співпереживання до глобальних проблем людства та надихнути на зміни.

Гостем показу став доцент кафедри практичної та клінічної психології СНУ ім. Лесі Українки Антоній Мельник. Науковець розповів, що сучасна молодь має багато зваб, які дозволяють не замислюватись над реальними проблемами.

З власного досвіду Антоній Мельник стверджує, – проблема справді існує. З одного боку, інтернет робить наше життя раціональнішим, а з іншого – надмірне його використання наносить шкоду. То ж потрібно зуміти сформувати баланс між віртуальним та реальним життям, який дозволить кожному реалізовувати себе без шкоди для здоров’я.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром