За несвоєчасні розрахунки лучанам відключатимуть воду

14 Травня 2019, 11:31
Фото ілюстративне 2064
Фото ілюстративне

Водопостачальники отримали нові права щодо відключення боржників.

Про це йдеться у сюжеті «Сфера-ТВ».

Якщо раніше відключенням води впливати на борги могли лише енергетики та тепловики, то зараз спеціальне положення у закон про ЖКГ внесли і для водопостачальників.

Борги за водопостачання, які дотепер залишились поза можливостями впливу КП «Луцькводоканал», в обласному центрі Волині сягнули 13 мільйонів гривень – це протермінована заборгованість.

«Хотів би наголосити, що це заборгованість не всіх споживачі, а близько 4 тисяч споживачів з 97 тисяч, які системно не платять», – сказав директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

Луцькводоканал з боржниками судився і раніше та успішно вигравав справи, однак через прогалину в законі про ЖКГ, виконавча служба не мала належних важелів, аби стягнути цю заборгованість. А з 1 травня в статтю 26-ту таки внесли положення, згідно якого водоканал має законне право, у разі несплати за спожиті комунальні впродовж 30 днів, провести відключення водопостачання та водовідведення. Інша справа, як потрапити до помешкання боржника?! 

Як розповів Віктор Гуменюк, першою дією буде намагання потрапити і опломбувати вентиль,  запломбувати. Якщо користувач її зніме, то це вважатиметься самовільним користуванням. Якщо нас не допускатимуть, то ми будемо звертатися до правоохоронних органів і прокуратури.

У крайньому випадку «Луцькводоканал» працюватиме з головами ОСББ щодо отримання доступу до так званих «стояків».

Натомість, лучани стверджують, що разом з боротьбою проти так званих злісних неплатників, Луцькводоканалу слід подбати і про якість води.

Деталі дивіться у сюжеті.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром