Селищна: патрульні зустрілися з підлітками

19 Жовтня 2016, 16:49
1710 Джерело: lutskpolice

Відбулась чергова зустріч патрульних поліцейських зі старшокласниками обласного ліцею, що на вулиці Селищній.

Тема, яку обговорювали цього разу, була актуальною та цікавою, адже спілкувались про негативні явища й речовини, які впливають на свідомість і майбутнє дітей, - повідомляють патрульні у Facebook.

Представники наркодиспансеру розповіли про шкідливість вживання наркотичних речовин (алкоголю, тютюну, наркотиків) та застерегли від необдуманих вчинків та дій, які можуть згубно впливати на дитячий організм.

«Часто людина вживає алкоголь, аби підвищити свою значимість, але далі йдуть матюки, рукоприкладство і навіть летальні випадки», - розповіли психологи медичного закладу.

У свою чергу, командир 3 роти Микола Твердяк наголосив, що патрульні нерідко мають справу з дітьми й підлітками, які поводяться неадекватно через вживання різних речовин. Залежна від алкоголю чи наркотиків людина може здійснювати крадіжки, грабежі, розбої, але в першу чергу така дитина травмує своїх батьків і тих дорослих, які її виростили та хвилюються за неї.

«Дитина не може знати, як відреагує її організм на ту чи іншу речовину. До того ж, поширене явище, коли молоді дівчата вживають алкоголь, потім ідуть у сумнівні нічні заклади і там стають мішенями для поганих чоловіків. Завжди знайдуться ті, хто скористається вашою довірливістю. Повірте, наше місто не таке спокійне, як здається на перший погляд, і ви завжди повинні думати лише своєю головою перш, ніж щось робити чи пробувати», - сказав він.

Інспектор патрульної поліції Василь Арсенюк наголосив, що підліток може нести також адміністративну та кримінальну відповідальність, наприклад, за розпивання алкоголю в публічних місцях, поява на людях у п’яному вигляді чи розповсюдження наркотиків.

Він розповів, що 13 років працює у правоохоронних органах і дуже часто бачив випадки, коли родина ніби й забезпечена, і все має, але діти через вживання наркотиків стають просто некерованими, агресивними, хворими – і тоді вже батьки нічого не можуть вдіяти. Безсилі тут і лікарі, адже наркоманів колишніх не буває.

Разом з тим, патрульні висловили впевненість, що учні ліцею не порушуватимуть законів, поводитимуться гідно та виростуть самодостатніми людьми, адже саме такі молоді люди потрібні Україні.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром