Як діти працівників «Кромберг енд Шуберт» пекли печиво для мам

13 Травня 2019, 16:15
2687

Справжня кухарська уніформа, руки і носи – в борошні, зосереджені малюки старанно витискають на тісті «ялиночки», «автомобілі», «квіточки»… За якусь годину їхні старання перетворяться на пакуночки із печивом, і ті пакуночки юні кондитери презентують своїм мамам.

До Дня матері луцький завод «Кромберг енд Шуберт» організував майстер-клас із випікання печива для діток працівників, — пише Перший. Захід відбувся у неділю, 12 травня, в піцерії «Дядя Піца».

«Найкращий подарунок для мами – це те, що ви зробите своїми руками», – пояснили діткам, і ті взялися до справи.

Розминали і розкачували приготовлене заздалегідь тісто, витискали формочками фігури, розкладали на столах… Тісто піддавалося не всім і не відразу, та діти зосереджено «воювали», заглядаючи одне на одного. Із підказками кухарів кожне нове печиво ставало кращим і кращим, і зрештою дитячу «ліпнину» було не відрізнити від професійної.

А коли навчилися – вирішили на цьому не спинятись. Один за одним діти почали підключати фантазію і ліпити з тіста різноманітні вироби: яблука, автомобілі, котиків…

«Зліпив котика, спечу і подарю мамі. Може, тоді вже пойме, що я дуже сильно хочу кота!» – поділився з «колегами» один із «кулінарів».

А за сусіднім столом 7-річний Ярослав зосереджено ліпив… невеличкі батони. Пояснив: авторський винахід.

Пізніше вдасться познайомитися і з мамою креативного кулінара. Жінка розповіла, що цей майстер-клас у хлопця – не перший. Рік тому Ярослав відвідав такий самий захід і після нього твердо вирішив стати кухарем.

«Дивиться різні кулінарні відео на ютубі, пробує щось із того готувати. Вчора прийшла з роботи, а він салат мені зробив. Усе сам різав, заправляв… Я трохи сварюся, що ножа бере, але в дитини очі горять. Найбільше любить готувати піцу. Із тістом я ще допомагаю, а от начинку повністю сам робить», – розповіла мама Оксана.

Тісто – це те, що найбільше вабить на кухню дітей, кажуть інші мами. Тому ідея майстер-класу із випічки і їм здалася чудовою, і малюкам підійшла.

«Це ж, як пластилін, і навіть ще краще. Бо можна і поліпити, і в борошно повимазуватись», – жартувала одна із мам.

«У мене двоє хлопців: Діма – 5 років і Владислав – 4 роки. Захотіли прийти, поліпити… Ми і на попередній майстер-клас з розпису писанок ходили. Бо це ж не тільки щось нового діти навчаться, а й нове спілкування, нові знайомства. Дуже добре, що з’явилася й ідея з печивом. Бо з нашим ритмом життя важко знайти час на домашню випічку. Вареники якось допомагали мені ліпити, а от як робиться печиво – не бачили», – розповіла Ірина.

Дітвора справилася із виліплюванням печива менше, як за годину, і з захопленням зустріли новину: зараз буде піца!

«А я солене більше люблю», – вирішив підкреслити свою радість від такої новини один із хлопчиків.

«Ага, любиш! Але вчора всі мої цукерки з’їв…» – заперечила йому дівчинка – очевидно, сестричка.

Проте із «соленою» стравою – піцою – таки справилися з помітною любов’ю і навіть швидше, ніж з роботою. Тоді дітей запросили до ігрової кімнати і поки вони розважалися іграми та конкурсами, печиво спеклось.

Кожен юний «кулінар» отримав пакуночок із печивом, щоб пригостити маму, і власний подарунок – сертифікат на канцелярію.



























 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром