Театральний майдан: покажуть виставу про порушення прав людини

19 Жовтня 2016, 14:33
1764

Громадські активістки разом з учасниками інтерактивного театру «Дзеркало» запрошують волинських медійників на виставу форум-театру у рамках соціальної кампанії «Безпечний Луцьк: ґендерний моніторинг центральної частини міста».

За традицією вважають, що місто є безпечним для людей різного віку та статі. Оцінка безпеки не обмежується лише охороною громадського порядку. Зараз це уже набагато ширше поняття, яке включає і стан доріг, освітлення, наявність переходів та інших елементів інфраструктури.

До Всесвітнього дня гідності актори-аматори ґендерного театру хочуть завдяки мистецтву показати коротку виставу про порушення прав людини та привернути увагу до проблеми доступності у місті.

Захід відбудеться у четвер, 20 жовтня, о 16:00 на Театральному майдані.

Довідка

Гендерний інтерактивний театр «Дзеркало» Центру гендерної освіти створено 2009 року на базі Луцького педагогічного коледжу за сприяння ВОГО «Гендерний центр» у межах проекту «Гендер – у школу» за підтримки посольства Фінляндії в Україні та МГО «Школа Рівних Можливостей» (м. Київ) на волонтерських засадах.

Методика Форум-театру полягає у тому, що модератор, так званий Джокер, разом із групою не професійних акторів/ок за допомогою різних технік готує коротку виставу про порушення прав людини. Після першого перегляду, глядацька аудиторія бере участь в обговоренні побаченого, пропонує варіанти вирішення.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром