Намальована вогнем архітектура та живі скульптури з глини: у Музеї Корсаків відкрили оригінальну виставку

11 Травня 2019, 15:28
у Музеї Корсаків відкрили оригінальну виставку 3134
у Музеї Корсаків відкрили оригінальну виставку

У Музеї сучасного мистецтва Корсаків у Луцьку презентували незвичайний проект Володмира та Тетяни  Бахтових «Античні коди України. Сакральні реконструкції».

Відкриття відбулося у п'ятницю, 10 травня. Про це пише Таблоїд Волині.

Художній проект Бахтових спрямований на осмислення духовного простору античної цивілізації, яка існувала на теренах Північного Причорномор’я (Ольвія, Тіра, Херсонес). В контексті сучасності подружжя художників актуалізують цінності античної цивілізації, які заклали основи європейського світу.

Художній простір робіт Бахтових знайомить глядачів з геліографією – авторським методом, що полягає у просторовому малюванні вогнем зруйнованих архітектурних об’єктів при фотофіксації цього процесі на тривалій витримці.


Інший вектор творчих пошуків митців – «terra-театр», тобто «земляний театр». Володимир і Тетяна ніби ліплять живі скульптури із волонтерів, які приймають участь у зйомках. Змочений у воді з глиною одяг приймає «скульптурний» вигляд. Дії, закарбовані на знімках, фрагментарно відображують ідеї та історію античного світу. Зображення, що балансують на межі фантастики та реалізму, ніби запрошують глядача до співучасті та залученості у сюжет.



«Художня практика Володимира і Тетяни Бахтових є унікальною на теренах України. Розкриття актуальності ідей з історичного минулого Північного Причорномор’я для сучасної України є важливим кроком до самоідентифікації і самоповаги нації, та веде до сакралізації простору, яка спонукає більш відповідально ставитися до свого життя та навколишнього оточення. Адже морально-етичні уявлення формуються в тому числі і художніми методам», – зазаначає мистецтвознавиця Олександра Філоненко.



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром