У Луцьку намагаються врегулювати конфлікт УТМР і приватної фірми

11 Травня 2019, 00:18
4837

Українське товариство мисливців та рибалок (УТМР) та волинське підприємство «Вікінг» не можуть поділити мисливські угіддя. Ситуація досить таки курйозна, адже за документами, понад 15 тисячами гектарів угідь мав би користуватись «Вікінг», однак ще 5 років тому, за цікавих обставин, частину території депутати облради надали в користування УТМР.

Чому склалась така ситуація та який з неї вихід, в Луцьку мізкували депутати облради, йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

Вже не вперше до депутатів облради прийшов представник ТЗоВ «Вікінг» Віктор Галан-Влащук, аби відстояти право на користування мисливськими угіддями. Свого часу  це підприємство  отримало в користування мисливські угіддя площею понад 15 тисяч гектарів на 25 років і має на це усі необхідні документи. Та разом з тим, у липні 2014-го року обласна рада прийняла інше рішення, яким районним організаціям УТМР надала в користування  частину цих мисливських угідь на 25 років. Відтак, у товариства «Вікінг» поменшало площ на майже 2 тисячі гектарів.

Судова тяганина тривала довго.

Між тим, більшість членів екологічної комісії дійшли висновку що, мовляв, раніше прийняте рішення облрадою на користь УТМР було під певним політичним тиском.

Та попри це, мисливці відмовляються визнавати, що влітку 2014-го пролонгацію на користування угіддями вони отримали з порушеннями процедури та без погоджень із землекористувачами. Депутат Сергій Духницький під час засідання комісії взявся активно підтримувати  УТМР.

Подробиці ситуації – у відео.

Читайте також: «Війна між облрадою та адміністрацією не приведе ні до чого», — Денис П'ятигорець

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром