Центр: сусіди вимагають переселити квіткарів на нове місце

18 Жовтня 2016, 13:53
3145

Мешканці будинку, що знаходиться по-сусідству біля квіткового павільйону, просять перенести ринок. Натомість біля ЦУМу облаштували нове місце для продажу квітів, на якому зможуть торгувати лише шість підприємців.

До міськради вкотре надійшла скарга від жителів, які просять перенести квітковий ринок від їхнього будинку.

Через це, а також у зв’язку із завершенням будівництва нового павільйону, у вівторок, 18 жовтня, на місце прибула секретар міської ради Юлія Вусенко, щоб пояснити квіткарям, що місце для торгівлі їм виділили тимчасово і так чи інакше постане питання про його перенесення. Вона зауважила, що продавцям пропонували альтернативні місця для торгівлі, втім, вони відмовилися.

Наразі біля Центрального універмагу уже спорудили новий павільйон, у якому зможуть торгувати шість зареєстрованих підприємців. Натомість квіткарі таку пропозицію відкидають, адже їм повідомили, що у такому разі за оренду потрібно буде заплатити 12 тисяч гривень.

«Де ми візьмемо такі кошти? Це дуже багато для нас. Тим більше, що ті всі місця уже куплені. Ми готові платити за оренду і тут, узаконити це місце торгівлі і привести до ладу територію», – розповідає одна із продавчинь.

На що Юлія Вусенко нагадала, що тимчасове місце для продажу квітів розпорядженням міського голови надали на час ремонту ЦУМу. Крім того, коли павільйон перенесли з тротуару до житлових будинків, місцеві мешканці почали скаржитися на «квіткових сусідів».

«Я тут живу і хочу, щоб у мене теж був свій двір, куди можна вийти з дитиною погуляти», – нарікає мешканка будинку на проспекті Волі, 3.

Скаржаться жителі і на квіткові відходи, які забивають зливову каналізацію. Тож продавцям пропонуватимуть або приставати на пропозиції міськради щодо перенесення, або «переселятися» на павільйон до ЦУМу, або ж шукати кожному продавцю самостійно місце для торгівлі.









 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
18 Жовтня 2016, 18:34
А міняйли їм не мішають у дворі???
18 Жовтня 2016, 19:04
Я - за перенесення з центру того квіткового БАЗАРУ. В центрі міста буваю не часто. У суботу проходила саме біля цих торговці. Дуже не гарно в центрі міста якесь таке зборище, палатки страшні, затулені кусками плівки,до дитячої поліклініки стежка заставлена- не пройти. А там такий гарний маленький сквер ...
18 Жовтня 2016, 19:11
На загальні свята ( 1 вересня, 8 березня, 14 лют. і т.д.) деруть за шо небудь великі гроші. ні щоб навпаки- скинути- попит же великий . Вдавляться за копійку. А за аренду їм дорого. Хочуть за безплатно мати навар в 300 %. Треба залишити декілька нормальниу кіосків з квітами та й все.
18 Жовтня 2016, 20:49
А якщо під цумом буде оренда 12 тисяч, то думаєте тоді ціни будуть менші?!
19 Жовтня 2016, 18:44
все це панти на, землю ділять казли на,квіткарі -баригі деруть за свій товар сумашедше бабло на.
19 Жовтня 2016, 20:40
Скверик дійсно там був потрібний, якби квітникарі там жили, то й вони б не хотіли б цього базару!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром