У Волинського облмуздрамтеатру новий головний режисер

18 Жовтня 2016, 13:41
2155

Новим головним режисером Волинського облмуздрамтеатру став Михайло Ілляшенко.

Вперше, згідно з українським законодавством, керівника закладу культури обрано на конкурсній основі, – повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

Михайла Ілляшенка обрали 18 жовтня на засіданні конкурсної комісії, до складу якої увійшли представники театру, профспілкових організацій, творчих спілок.

На посаду головного режисера претендувало троє кандидатів: заслужений діяч мистецтв України Михайло Ілляшенко, який свого часу 21 рік пропрацював у Волинському муздрамтеатрі, режисер Микола Яремків, котрий на волинській сцені поставив три вистави – «Століття Якова», «Кайдашеву сім’ю» та «Хануму», а також актор театру Дмитро Мельничук, відомий постановками вистав у театрах Луцька, Рівного, Чернівців, Коломиї.

Під час обговорення Микола Яремків зняв свою кандидатуру, а Дмитра Мельничука конкурсна комісія не допустила до другого етапу, оскільки в нього немає фахової режисерської освіти. Таким чином, головним режисером призначили Михайла Ілляшенка.

Нагадаємо, що попередній режисер Волинського облмуздрамтеатру Петро Ластівка у березні написав заяву на звільнення. Колектив театру звинувачував його у грубій поведінці з підлеглими, хамстві і траті театральних коштів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром