Міська рада планує фінансувати потреби приватного сектору

18 Жовтня 2016, 13:14
1946 Джерело: 4vlada.com

У Луцькраді розробляють програму, яка передбачає співфінансування спільних проектів ОСН та міськради.

Про це йшлося на засіданні бюджетної комісії у вівторок, 18 жовтня.

Депутат Юрій Безпятко розповів, що програму створили задля допомоги жителям приватного сектору в проведенні благоустрою територій на умовах співфінансування. Це частково зменшить навантаження на міський бюджет та збільшить активність мешканців.

Органи самоорганізації населення (ОСН) будуть підключатися до програм та проводитимуть благоустрій території завдяки залученню коштів міської ради, мешканців та інших можливих спонсорів. Депутати також зауважили, що наразі у місті створено всього три ОСН, а прийняття програми буде сприяти самоорганізації населення і в подальшому.

Проте депутат Сергій Була зауважив, що таке співфінансування буде несправедливим щодо мешканців багатоповерхівок, адже грошей для облаштування приватного сектору потрібно досить багато.

«Давайте не забувати, що гроші бюджету – то не наші з вами гроші. Це гроші платників податків. В приватному секторі живуть заможні люди, якщо вони не мають грошей, аби скинутися на свої потреби, то хай переїжджають у квартиру», – зауважив депутат.

Проте Борис Смаль зазначає – приватний сектор представлений не тільки заможними людьми. Більшість населення дійсно не має грошей, аби повністю профінансувати ремонт вулиці або водовідведення. Крім того, будинок у приватному секторі коштує набагато менше, аніж однокімнатна квартира, тому можливості продати житло і переїхати мешканці також не мають.

Депутат зазначив, що програму варто доопрацювати, проте мешканцям приватного сектору треба показати, що місто про них пам’ятає і готове допомогти.

«Люди задають питання – що нам дасть створення ОСН. Давайте покажемо, для чого їм організовуватися. Затвердження програми – це декларативний документ, який говорить про намір. Відсторонити проект – значить показати ОСН, що вони нам нецікаві», – підсумував депутат.

Відтак депутати проголосували за доопрацювання програми підтримки ОСН. Зокрема, зазначили обранці громади, потрібно визначити, на яких умовах відбуватиметься співфінансування тих чи інших проектів та прорахувати, скільки відсотків зможе виділити міська рада, а скільки мешканцям доведеться покривати самостійно.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром