Старе місто: водії авто на іноземній реєстрації просять нормальних умов пересування

17 Жовтня 2016, 16:22
3561

Волиняни, які мають автомобілі з іноземною реєстрацією, об’єдналися, щоб вимагати у влади покращення умов реєстрації та пересування вживаних автомобілів із закордону на території України.

Зустріч ініціативних водіїв відбулася 16 жовтня на площі біля замку.

За словами активістів, обговорити наболілі проблеми приходять уже вдруге. Першу зустріч провели 10 жовтня на цьому ж місці. Тоді до Замку Любарта приїхало близько 20-ти автомобілів. Цього разу водіїв з усіх куточків Волинської області стало вдвічі більше.

Учасники об’єднання вважають, що умови, які наразі пропонують власникам автівок на іноземній реєстрації, прийнятні лише для тих, хто має дорогі автомобілі нового випуску. А для водіїв вживаних автівок, до прикладу, акциз можуть зменшити тільки у тому разі, якщо автомобіль випустили не раніше 2010 року.

«Ми говоримо про людей, які не мають колосальних коштів, щоб купити собі новий автомобіль. Правда в тому, що представники громади у Верховній Раді не враховують наших інтересів. Нам не залишають можливості навіть їздити на старих автомобілях. От, наприклад, у мене автомобіль зареєстрований в Литві, але на мене. Ми хочемо себе комфортніше почувати», – розповідає учасник об’єднання Іван.

Зокрема, деякі водії пропонують збільшити термін транзиту до 30-ти днів, інші – пропонують ввести хоча б тимчасовий реєстратор для усіх транспортних засобів, а хтось вимагає внести зміни до Митного кодексу, щоб сплачувати мито в державу і легально їздити не на литовській чи польській реєстрації а з українськими номерами.

Наразі активісти планують проконсультуватися з юристом і оформити свої вимоги в звернення до Верховної Ради. За словами автомобілістів, такий рух організували не лише на Волині. Подібні об’єднання уже діють в Рівненській, Львівській, Закарпатській та у перспективі Одеській областях.

3






Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
17 Жовтня 2016, 20:45
Молодці, хватить диктувати нам яку машину купляти, за 3тис $ можна Ауді А6 взяти кльову а не Ланоса...Взялися душити простий народ бо вітчизняні авто не продаються...зробили знижений акзиз і що? легше стало купити авто??? роблять дурнів з людей,і з податків наших собі кортеджі купляють з Лєксусів...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром