Лучанка просить заборонити гучномовці в храмі на Соборності

06 Травня 2019, 15:44
макет собору 3396
макет собору

У Храмі Всіх Святих Землі Волинської просять заборонити використання гучномовців.

Про це йдеться в петиції, опублікованій на сайті Єдиної системи місцевих ініціатив.

«Заборонити використання гучномовців в Храмі Всіх Святих Землі Волинської по пр. Соборності, 39», – пише Наталія Шевчук.

«Згідно із Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» громадяни мають право на безпечні для здоров'я та життя побут, відпочинок і навколишнє середовище. Стаття 24 цього Закону зобов'язує підприємства, установи та організації вживати заходів з недопущення перевищення рівнів шуму на так званих захищених об'єктах, в число яких входять житлові будинки та прибудинкові території», – зазначає автор ініціативи.

Лучанка наголошує, що допустимий рівень шуму встановлюється санітарними нормами і залежить від території і часу доби. В середньому для житлових будинків рівень шуму не повинен перевищувати 45-60 дБ (рівень шуму можуть виміряти органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, до яких треба звертатися із заявою).

«Цей же закон забороняє біля житлових будинків і прибудинкових територій гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму у час із 22:00 до 8:00», – додає вона.

Підтримати петицію можна за плсиланням https://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/1235.

Читайте також: У Луцьку зрубали здорові дерева заради парковки магазину

Коментарі
09 Травня 2019, 21:25
А чим вони мішають ті гучномовці, я живу геть біля Собору і мені вони зовсім не заважають, не робіть з мухі слона.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром